Etäopiskelu ei ole ollut enää pitkään aikaan uusi asia, mutta mielipiteitä se kyllä jakaa. Etäkoulutuksista erityisesti pitkäkestoisemmat verkkokurssit on olleet jo pidempään kasvavassa suosiossa. Niillä pystyy perehtymään selkeään asiakokonaisuuteen lähtemättä työpaikalta pois. Haluammekin hehkuttaa vielä lisää verkkokurssien kätevyyttä.

Tässäpä 10 hyvää syytä valita seuraava koulutus verkkokurssina:

1.Kaikki meistä keskittyvät ja oppivat parhaiten eri vuorokaudenaikaan ja erilaisessa ympäristössä. Verkkokurssilla päätät itse milloin opiskelet – sinulle sopivimpaan aikaan.

2. Aika on nykyään (tai ainahan se on ollut) kortilla, verkkokurssilla voit käyttää kaiken ajan opiskeluun – sinulta ei mene aikaa matkustamiseen opiskelupaikkaan.

3.Välillä kuitenkin on pitkiäkin matkoja, joilla kaipaa mielekästä tekemistä. Verkkokurssi toimii tässäkin, sillä voit opiskella myös matkustaessasi, vaikkapa työmatkalla junassa!

4. Verkkokursseilla on monipuolista sisältöä eri tavoin oppiville. Voit opiskella sinulle sopivalla tavalla: kuuntelemalla, katsomalla, lukemalla, tekemällä.

5.Toiset meistä haluavat edetä nopeasti ja saada asiat äkkiä pois ”to do” listalta. Toiset taas haluavat edetä hitaammin ja perehtyä uuteen asiaan vähän kerrallaan. Verkkokurssilla voit ajoittaa opiskelusi itsellesi sopivalla tavalla – tee verkkokurssi vaikka yhdellä kertaistumalta tai opiskele puoli tuntia päivässä.

6.Verkkokurssi on koulutusmuoto, joka palvelee pidempään töissä olleita ja uudempia yhtä aikaa. Voit hyppiä sinulle jo tuttujen asioiden yli tai puolestaan voit perehtyä tarkemmin uusiin kysymyksiin verkkokurssilla. Verkkokurssin asioita voi halutessaan kerrata rauhassa.

7.Tekniikkaa ei koeta enää koulutuksessa ”peikkona”, mutta verkkokurssin kätevyys piilee myös tekniikan helppoudessa. Et tarvitse suurta välineistöä osallistuaksesi kurssille: laite, jolta pääset nettiin on kaikki mitä tarvitset osallistuaksesi kurssille.

8.Verkkokurssit on yleensä tiiviisti pakattuja ja hyvin jäsenneltyjä tietopaketteja. Verkkokursseista monesti tuleekin positiivista palautetta siitä, että aihe oli jäsennetty loogisesti tiiviisiin paketteihin ja se oli hyvä tapa ottaa esimerkiksi uusi laki haltuun.

9. Verkkokursseilla tulee hyvin myös testatuksi itseään. Kursseilla on oppimistehtäviä. Tarkoitus on, että tehtävillä voi halutessaan kokeilla osaamistaan ja niissä tuodaan myös perusteluja erilaisille tulkinnoille.

10. Monipuolisempaa koulutusta on vaikea hakea; luentoja, power pointteja, tehtäviä ja osallistujien niin halutessa myös keskusteluja yhdessä.

***

Hallintoakatemian verkkokurssit  pidetään seuraavan kerran 17.5.-14.6.:
Asiakaspalvelu kunnassa
Hallintolaki ja parempi hallinto – parempi päätös
Henkilötietojen julkaiseminen netissä
Kuntalaki sihteerille 
Miten julkaisen päätökset netissä kuntalain mukaan?
Tietosuojan perehdytyspaketti kunnille

Tutustu tarkemmin verkkokursseihimme ja ilmoittaudu mukaan täältä: https://hallintoakatemia.fi/koulutus/verkkokurssit/

Hallintoakatemia
Asiasanat: ,

Pin It on Pinterest

Share This