Hallintoakatemian esittelyt: Anniina Riikonen

Moi! Olen Anniina Riikonen, Hallintoakatemian uusi asiantuntija. Valmistuin tämän vuoden keväällä Helsingin yliopistosta valtiotieteiden maisteriksi. Pääaineenani luin yleistä valtio-oppia hallinnon ja organisaatioiden tutkimuksen linjalla. Opintojeni sekä aiemman työkokemukseni myötä olen huomannut kiinnostukseni hallintoon, kunta-alaan, päätöksentekoon ja hallinnon kehittämiseen. Myös vuorovaikutussuhteet kuntalaisten ja kuntien välillä ovat minulle läheinen teema, ja kirjoitinkin graduni osallistuvasta budjetoinnista.

Opiskelujen ohessa olen tehnyt töitä mm. kunnan ja kaupungin palveluksessa. Minulla on kokemusta esimerkiksi käytännön yleishallinnosta, kuten pöytäkirjan pitämisestä, kuntalaista ja kunnan elinten kokouksista sekä myös kouluttamisesta ja yleisemmin hallinnon kehittämisestä. Työkokemukseni vuoksi pystynkin samaistumaan kuntien henkilöstöön, ja Hallintoakatemiassa tavoitteeni on hyödyntää käytännön osaamistani kuntien henkilöstön sekä luottamushenkilöiden tueksi. Hallintoakatemiassa tulen tekemään töitä erityisesti kuntahallinnon ja sosiaali- ja terveyspalveluiden tiimoille.

Syksy on aina ollut itselleni mieleinen vuodenaika, mutta uuden työn alkaessa näin alkusyksystä, suhtaudun tulevaan vielä enemmän odottavin mielin!

LUE MYÖS