Verkkokursseihin on nyt kuvattu kasa videoita! Aiheena muun muassa hyvä hallinto. Hyvään hallintoon kuuluu tärkeänä osana myös hyvä ja selkeä kielenkäyttö.

Tähän on myös oikeusasiamies kiinnittänyt huomiota ja pitää ”jossain määrin ongelmallisina” virkamiesten muistiinpanoihin kirjattuja kansanomaisia luonnehdintoja. Esimerkkinä: ”hyväntahtoinen, mutta saattaa kiivastua leppyäkseen nopeasti”, ”selvänä erittäin asiallinen, päissään hankala jähnääjä”, ”jollakin lailla ketku kaveri”, ”aika harmiton tätsykkä”.

Vaikka nämä esimerkit ehkä hymyilyttävätkin, niin kieleen kannattaa kiinnittää huomiota. Muun muassa Euroopan oikeusasiamies Emily O’Reillyon nostanut esille sen, että viranomaisten tulisi kinnittää huomiota myös jokapäiväiseen kielenkäyttöön, eikä pelkästään suuren huomion saaviin teksteihin, sillä maine on pitkälti jokapäiväisten viestien varassa.

 

Tuuli Tarukannel on FacebookTuuli Tarukannel on LinkedinTuuli Tarukannel on Youtube
Tuuli Tarukannel
ErityisasiantuntijaHallintoakatemia
Olen kuntia eri puolilla maata ja erilaisissa tehtävissä katsonut HTM. Kiinnostuksen kohteinani on kaikki kuntiin ja hallintoon liittyvä. En ole törmännyt ongelmaan, joka ei ratkeaisi lukemalla Harjula-Prättälää tai juoksemalla.
Asiasanat: ,

Pin It on Pinterest

Share This