Yli 90% Suomen kunnista pysyy pätevänä kanssamme

 

Suomen 309 kunnasta olemme kehittäneet osaamista, hallintoa ja toimintaa yli 290:n kanssa. Näiden lisäksi kumppaneitamme ovat lukuisat muut julkisen hallinnon organisaatiot, kuten kuntayhtymät, kuntayhtiöt, valtion toimijat ja seurakunnat. Lisäksi työskentelemme myös muiden koulutuksia järjestävien organisaatioiden kanssa. 

 

Hallintoakatemian tarina

Siitä se lähti. Tammikuu 2015. Tuuli, Nissan Micra ja intohimo uppoutua hallinnon kiemuroihin. Olla avuksi asioissa, joissa avun tarpeen oli tunnistanut silloin, kun oma työpaikka oli kunnantalo. Koottua tietoa, käytännön esimerkkejä, oikeustapauksia ja kuntatyössä välittömästi hyödynnettävää osaamista. Ensin tuttuja kuntia. Näiden naapurikuntia. Ja sana levisi. Siinä oli Hallintoakatemian alku.

Nyt se on kokonainen verkosto oudon rakkauden hallintoon ja osaamiseen omaavia hallintoakatemialaisia. Olemme tehneet yhteistyötä jo yli 290:n eri kunnan kanssa. Kuntien, jotka ovat samaan aikaan samanlaisia ja hyvin erilaisia.

Samalla kun asiakasjoukkomme on laajentunut kuntien lisäksi laajalle, ei koulutuskaan enää saavu pelkästään Nissanilla. Kouluttaja- ja asiantuntijajoukkomme on myös kasvanut ja kasvaa koko ajan. Tuomme sen klikkauksella ruudullesi tai vaikka automatkallesi kuunneltavaksi.

 

Referenssejä

Hallintoakatemian kanssa on hyvä tehdä yhteistyötä, koska heissä yhdistyy timanttinen ammattiosaaminen ja humaani ymmärrys. Asiat etenevät ja sovitusta pidetään kiinni.

Soili Meklin

Rehtori, SnellmanEDU

Olen ollut erittäin tyytyväinen yhteistyöhön Hallintoakatemian kanssa, palvelu on ollut hyvää, nopeaa ja olemme olleet koulutuksiin tyytyväisiä.

Tomi Engström

Koulutusasiantuntija, Jyty

Multian kunta otti koulutuslisenssin käyttöön syyskuussa 2020. Henkilöstömme on pitänyt siitä, että tarjolla on kattavasti erilaisia webinaareja eri toimialoilta. Lyhyisiin webinaareihin on helppo osallistua, sillä ne saa kalenteroitua kätevästi. Mutta tarjolla on myös pidempiä koulutuksia heille, jotka haluavat syventää osaamistaan laajemmin. Myös tallenteiden tilaaminen on näppärä vaihtoehto heille, jotka eivät pääse osallistumaan juuri kyseisenä ajankohtana. Koulutuslisenssi on myös madaltanut henkilöstön kynnystä osallistua koulutuksiin, sillä nyt työntekijän ei tarvitse huolehtia kustannuksista kun osallistuminen on nivottu yhteen hinnoittelupakettiin. Kouluttautuminen on organisaatiossamme selvästi suositumpaa ja helpompaa kuin aiemmin. Suosittelen Hallintoakatemian koulutuslisenssiä lämpimästi!

Noora Pajari

Kunnanjohtaja, Multia

Hallintoakatemia valikoitui hyvien referenssiensä ja ennakkoluulottomuutensa pohjalta tekemään kanssamme Suomen 1. Arkiturvallista Kuntastrategiaa. Aikataulumme Myrskylässä oli verrattain tiukka, sillä halusimme valmistella uuden strategian kesä-syyskaudella 2019 noin kuuden kuukauden aikana, jotta starttaisimme uusilla eväillä luontevasti jo seuraavan toimintavuoden alusta 2020. Pienenä ja ketteränä toimijana Hallintoakatemia pystyi tähän ja pysyimme aikataulussa sovitusti.

Sam Vuorinen

Kunnanjohtaja, Myrskylä

Tilasimme Hallintoakatemialta räätälöidyn 10 nuorisovaltuuston koulutuspaketin kunnallisesta päätöksenteosta. Yhteistyö oli kaikin puolin toimivaa ja joustavaa. Koulutukset suunniteltiin kohderyhmän tarpeet huomioiden heitä ennalta kuullen ja aikataulut pitivät vaikka koronan takia jouduttiin muuttamaan toteutus lennosta etämuotoon. Osallistujilta tuli pelkästään positiivista palautetta. Kiitos!

Satu Velasco

projektisuunnittelija, Osaamista osallisuuteen -hanke, Keravan kaupungin nuorisopalvelut

Olemme tehneet Hallintoakatemian kanssa yhteistyötä jo pitkään, ja se on ollut aina hauskaa ja tuloksellista.

Jussi Näri

Toiminnanjohtaja, Kumula

VESO- koulutuspäivämme rakentui nopeasti ja näppärästi antamamme aiheen, yläkoulun arvioinnin ympärille Hallintoakatemian suunnittelemana ja toteuttamana. Opettajat antoivat koulutuspäivästä tosi hyvää palautetta. Päivässä oli toiminnallisuutta ja teoriaa sopivassa suhteessa ja paljon tärkeää asiaa koko päivän. Konkreettiset esimerkit monista oppiaineista auttoivat paljon. Toteutus oli toiveemme mukaisesti etäkoulutusta ja toimi hyvin.

Aki Koivisto

Rehtori, Mänttä-Vilppula

Hallintoakatemia tarjosi asiantuntija- ja valmisteluapua kaupunkimme strategiatyöhön. Konsulttien sitoutuminen prosessiin oli poikkeuksellisen korkeatasoista. Tuntui kuin he olisivat eläneet kaupungin ja kaupunkilaisten arkea yhdessä kaupungin omien johtavien viranhaltijoiden ja poliittisten päättäjien kanssa.

Reijo Siltala

FT, kaupunginjohtaja, kun strategiaa laadittiin vuosille 2017-2020, Kokemäki

Koulutuslisenssi on ollut meille toimiva vaihtoehto. Hallintoakatemian toimitusjohtaja Tuuli Tarukannel oli yhteyksissä lokakuussa 2020 ja esitteli Hallintoakatemian kunnille tarjoamaa koulutuslisenssiä. Innostuimme koulutuslisenssin mahdollisuuksista Kauniaisissa ja päätimmekin hankkia sellaisen vuodelle 2021. Tuulin yhteydenotto tuli hyvään aikaan; koulutuspäivien määrät olivat pienentyneet meillä edellisvuoteen nähden korona-pandemian ja lähikoulutusten peruuntumisen takia eikä monellakaan koulutusjärjestäjällä ollut kovinkaan kattavaa webinaari-mahdollisuutta tarjolla. Myös mahdollisuus vanhojen webinaari-tallenteiden katsomiseen oli positiivinen seikka. Vuoden 2021 alusta meillä käytössä ollutta Hallintoakatemian koulutuslisenssiä on kiitelty erityisesti koulutustarjonnan laajuuden ja monipuolisuuden sekä aiheiden ajankohtaisuuden takia. Jos webinaarin ajankohta ei sovi, niin tallenteen voi katsoa myöhemmin itselle sopivana aikana – tämäkin on plussaa. Koulutuslisenssi on ollut meille toimiva vaihtoehto korona-aikana. Luulen, että ”uuden normaalin” aikana halutaan taas myös paikan päällä tapahtuvia koulutuksia korona-ajan vähäisten kontaktien jälkeen. Koulutuslisenssi on kuitenkin erinomainen vaihtoehto myös jatkossa esimerkiksi pienten erityisosaajaryhmien osalta, sillä koulutukseen osallistuminen sitä kautta on hyvin vaivatonta.

Ulla Palmroos

Henkilöstöjohtaja, Kauniainen