Hallintoakatemia tutustumassa Euroopan hallintopääkaupunki Brysseliin

Sunnuntaiaamu oli vielä nuori, kun hallintoakatemialaiset kohtasivat toisensa Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Asiantuntijamme asuvat ympäri Suomea, jonka vuoksi jokainen saapui paikalle eri kulkuvälineillä.

Brysseliin päästyämme lyhyen kaupunkikierroksen ja hotellihuoneiden luovutuksen jälkeen pistimme yhteen huoneista pystyyn toimiston. Hotellihuone muuntautui sujuvasti rennoksi työtilaksi, jossa leijaili tuttu pikakahvin ja teen tuoksu. Mobilisoidussa toimistossamme jatkettiin muun muassa kuntastrategioiden ja seuraavan vuoden koulutuskalenterin työstämistä. Työpäivän lopuksi lähdimme vielä kiertämään Euroopan hallintopääkaupunkia, jossa oli joulun alla paljon nähtävää.

Hallintoakatemia tutustumassa Tampereen ja Pirkanmaan EU-toimistoon.

Maanantaina lähdimme tutustumaan Tampereen ja Pirkanmaan EU-toimistolla, jossa meitä olivat vastassa Hannele Räikkönen ja Petra Kortelainen. Hannele ja Petra kertoivat meille EU-toimiston toiminnasta ja erityisesti keskustelua syntyi EU-rahoituksen eri hakumahdollisuuksia sekä tietenkin hallinnosta. Tampereen ja Pirkanmaan EU-toimiston, lounaan ja paikallisessa kahvilassa pidetyn ns. toimistohetken jälkeen lähdimme tutustumaan Euroopan parlamenttiin.

Tiistaiaamu alkoi toimiston pystyyn pistämisellä. Työt jatkuivat jälleen rennosti hotellihuoneessa, jonka jälkeen vuorossa oli työpaja, jossa saimme itse valmistaa belgialaista suklaata. Lukuisten epäuskoisten hetkien jälkeen suklaamme irrotettiin muoteistaan, ja jokainen oli varmasti tyytyväinen suklaidensa lopputulokseen! Viimeinen ilta sujui ostosten ja hyvän ruoan merkeissä sekä kaupungin upeista jouluvaloista nauttien.

 

 

 

 

LUE MYÖS