Hallintoakatemian arki toimitusjohtajan ja harjoittelijan silmin

On aika jatkaa Hallintoakatemian työntekijöiden haastatteluja! Tällä kertaa on luvassa toimitusjohtaja Tuuli sekä hallinnon harjoittelija Julia.

 

Kerro, kuka olet?

Tuuli: Olen Tuuli Tarukannel. Asun tällä hetkellä Tampereella, mutta olen edelleenkin mielestäni jyväskyläläinen, ainakin sielultani 😉 Olen ollut erilaisissa hallinnon tehtävissä töissä koko elämäni ja hyvien ja huonojen kokemusten myötä alkanut rakastaa hyvää hallintoa ja hallinnon kehittämistä. Jaksan puhua hallinnosta ja miettiä sitä loputtomiin. Tykkään kuitenkin myös muista asioista, kuten lasteni kanssa olemisesta, matkustelusta, kovasta vauhdista ja kauhuelokuvista. (Tämä oli pakko sanoa, kun minulta välillä kysytään, että mietinkö muuta kuin hallintoa…)

Julia: Olen Julia Malvikko, kohta viidennen vuoden hallintotieteiden opiskelija kunta- ja aluejohtamisen opintosuunnasta. Olen kotoisin Forssasta, mutta olen asunut nyt neljä vuotta Tampereella. En tiedä, mihin harjoittelun (ja gradun) jälkeen olen suuntaamassa, mutta varmastikin aion tehdä jotakin kuntien parissa, ovathan ne suurin mielenkiintoni kohde! 😉 Kyllä minua tosin muutkin asiat kiinnostavat, esimerkiksi musiikki, videopelit ja kukkien ihastelu.

 

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Tuuli: Tyypillisen työpäivän aikana olen jatkuvasti yhteydessä ihmisiin eri rooleissa; toimitusjohtajana, työkaverina, esimiehenä, asiakkaana, asiantuntijana, kouluttajana, asiakaspalvelijana ja myyjänä. Tilanteet vaihtelevat koko ajan. Välillä käyn kouluttamassa tai pidän palaverin jonkun kunnan kanssa käynnissä oleviin hankkeisiin liittyen. Parhaita on työpäivät, jolloin aamulla ei tiedä, mitä päivän aikana tapahtuu ja illalla on tunne, että on saanut jonkun organisaation hallintoa kehitettyä parempaan suuntaan. Hirveimpiä on työpäivät, jolloin jonkun pienen asian selvittelyyn kuluu paljon aikaa ja koko ajan on tunne, että minun pitäisi ehtiä olemaan jossakin ihan muualla.

Julia: Tyypillisenä työpäivänä suunnittelen ja toteutan somepostauksia, ideoin blogisisältöä, teen uutiskirjeitä sekä asiakaspalvelua ja vastailen sähköposteihin.

 

Mikä on mielenkiintoisin koulutus, jossa olet ollut mukana suunnittelussa tai järjestelyissä?

Tuuli: Tykkään kaikista niistä koulutuksista, joiden aiheisiin minulla on oikea asiantuntemus. Uusien asioiden opettelu on tietysti kiinnostavaa, mutta tykkään siitä tunteesta aivoissa, kun pystyn käsitellä koulutuksessa saamaani tietoa järkevästi vanhan tiedon päälle. Ehkä parhaita koulutuksia, joissa olen ollut mukana kuulijan roolissa onkin koulutukset, joissa joku käytännön työtä tekevä kertoo hyviä käytäntöjä hallinnon asioiden hoitamiseen.

Julia: En tiennyt ennen Hallintoakatemiassa työskentelyä, mitä hulevedet edes tarkoittavat, joten oli mukava valvoa niihin liittyvää koulutusta. Lisäksi Toimistotyö kunnassa – sihteerien koulutuspäivät olivat erittäin mielenkiintoiset monine kouluttajineen.

 

Mikä on parasta työssäsi?

Tuuli: Parasta työssäni on se, kun koulutuksen jälkeen joku kertoo, että koulutuksesta oli heille hyötyä ja joku asia ratkesi koulutuksen avulla. Tykkään kouluttaa tosi paljon ja se on parasta työssäni.

Julia: Parasta on se, että jokainen päivä on erilainen ja koko ajan oppii uutta. Ja tietysti työkaverit <3

 

Mikä on haastavinta työssäsi?

Tuuli: Haastavinta työssäni on rekrytoiminen.

Julia: Tietotekniikan kanssa säätäminen tietysti… 😉

 

Onko jokin yllättänyt sinut työssäsi? Jos on, niin mikä?

Tuuli: Minä yllätyn työssäni ihan jatkuvasti. Välillä yllätyn hyvällä tavalla ja välillä huonolla tavalla. Erityisesti iloisia yllätyksiä tulee esimerkiksi siitä, jos saamme tosi positiivista palautetta tai vaikka löydämme uuden hyvän kouluttajan odottamattomien mutkien kautta. Negatiivisia yllätyksiä tulee välillä siitä, miten väärin sanojani saatetaankin tulkita tai miten paljon asioita joiltakin unohtuu.

Julia: Ainakin se on yllättänyt, miten monipuolisia koulutuksia pääsee järjestämään.

 

Mikä motivoi sinua eniten työssäsi?

Tuuli: Minua motivoi kehittäminen ja uudet asiat. En osaisi jäädä paikalleni, vaan on hienoa, että pienenä yrityksenä meillä on jatkuvasti kaikkea kehitettävää. On myös hienoa, kun meillä käy töissä paljon korkeakouluharjoittelijoita, jotka tuovat aina mukanaan jotakin uutta näkökulmaa. Nyt on hienoa olla mukana Hallintoakatemian ja Eduhousen integraatiossa.

Julia: Parasta motivaatiota on hyvä palaute ja iloiset asiakkaat. 😊

Kuvassa toimitusjohtajamme Tuuli Tarukannel ja hallinnon harjoittelija Julia Malvikko.

LUE MYÖS