Mirva on hallinnosta ja kunnista kiinnostunut aikuisopiskelija, jonka erityisenä mielenkiintona on hallinto-oikeus varsin laajassa merkityksessä. Opintojaan Mirva suorittaa Itä-Suomen yliopistossa ja valmistuu jonain kauniina päivänä hallintotieteiden maisteriksi.

Mirvalla on kokemusta kunnallisista luottamustehtävistä sekä kunta- että maakuntatasolla aina lautakunnan jäsenestä puheenjohtajistoon saakka. Mirva arvostaa hyvää hallintoa, selkeää ja hyvin valmisteltua päätöksentekoa sekä hyviä, perusteltuja hallintopäätöksiä. Mirvan mielestä hallinnon tulee toimia ”oikein ja joutuisasti”*, sillä se on hyvän hallinnon tae. Mirva rakastaa kaivella lain valmistelutekstejä sekä Korkeimman hallinto-oikeuden päätöksiä. Niistä oppii parhaiten käytännön tilanteista. Lisäksi Mirva on kiinnostunut viranhaltijoihin ja virkasuhteisiin liittyvästä lainsäädännöstä.

Siviilissä Mirva on mansikkatilan emäntä. Kesäkaudella kotitilalla on pyöritettävänä tilamyymälä, kahvila sekä kotieläinpiha. Tilan työntekijöiden määrä kipuaa usein kesän aikana yhteensä lähes sataan henkilöön. Perheeseen kuuluu viljelijäpuoliso sekä kaksi alle kouluikäistä lasta. Vapaa-aika kuluu opiskelun sekä kuntien ja hallinnon lisäksi lasten harrastuksissa sekä perheen arjessa. Nelijalkaisia perhepiirissä edustavat kääpiömäyräkoira sekä kaksi ponia.

Mirva Kittilä
Hallintoakatemia

Pin It on Pinterest

Share This