Hallintoakatemian esittelyt: Simo Parkkinen

Terve!

Olen Simo Parkkinen, toinen uusi hallintoakatemialainen.

Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteiden maisteri ja pääaineeni opinnoissa oli sosiaalihallintotiede. Pro Gradu -tutkielmani olen tehnyt kuntien sosiaali- ja terveydenhuoltoon kohdistuvasta valtion informaatio-ohjauksesta. Erityisesti ensi vuoden alussa käytäntöön konkretisoituva soteuudistus on iso ja perusteellinen muutos kuntakenttään ja palveluihin. Sen konkreettisia vaikutuksia on mielenkiintoista seurata ja ennakoida. Koen erittäin motivoivana, että voin kenties omalla panoksellani edes vähän olla vaikuttamassa siihen, että kunnilla ja muilla julkisilla toimijoilla on mahdollisuus turvata osaaminen alati muuttuvassa maailmassa.

Ennen Hallintoakatemiaa olen työskennellyt yli viiden vuoden ajan toimeentulotuen parissa, joista suurimman osan ajan Kelassa asiantuntijana neuvoen ja kouluttaen etuuskäsittelijöitä toimeentulotuen kysymyksissä. Toimeentulotuki on viimesijaisena etuutena erittäin laaja kokonaisuus, jossa on paljon yhtymäkohtia sosiaali- ja terveydenhuollon palveluihin erityisesti asiakkaan näkökulmasta. Etuudessa korostuu myös yhteistyö kuntien sosiaalitoimien kanssa. Koin myös toimeentulotuen niin sanotun Kela-siirron kunnan ja Kelan työntekijänä. Olen erittäin innoissani päästessäni syventyvään soteen ja muihin kuntia ja yhteiskuntaa koskettaviin aiheisiin nyt laajemmasta vinkkelistä. Minuun voi olla yhteydessä erityisesti näihin teemoihin liittyen. Saisimmeko vaikka koulutuksen aikaiseksi?

Toistaiseksi olen asunut suurimman osan elämästäni Savossa. Kuopiosta olen tehnyt lenkin Rovaniemen kautta Tampereelle, jonne olen nyt asettunut. Olen siis tamperelainen (ja piilosavolainen), monessa kunnassa asunut. Vapaa-aikani kuluu perheen parissa ja työn vastapainoksi pyrin myös ulkoilemaan ja harrastamaan liikuntaa mahdollisimman paljon ja monipuolisesti. Lajeina tällä hetkellä lähellä sydäntäni ovat hiihto ja pyöräily. Seuraan myös aktiivisesti yhteiskunnallista keskustelua eri kanavista.

Mukavaa alkavaa kevättä kaikille!

LUE MYÖS