Hallintoakatemian esittelyt: Taina Ketola

On tasan 20 vuotta siitä, kun rakastuin kunta-alaan. Kävin tuolloin kesän 2001 aikana kunta-alan perusopintoja avoimessa yliopistossa luennoitsijoina Rajalan Tuija, Ryynäsen Aimo ja Rönkön Pentti. Heinäkuussa jännitin pääsykokeiden tuloksia. Taisi olla muuten samanlaiset helteet silloinkin. Luin pääsykoekirjan kannesta kanteen niin, ettei sen sivut enää pysyneet liimauksistaan kiinni. Nyt vuosia on kulunut ja työuralla ollut monenlaisia rooleja, mutta aina on kunta ollut jotenkin matkassa mukana.

Olen Taina Ketola ja aloitan Hallintoakatemiassa elokuussa johtavana asiantuntijana. Odotan kovasti syksyä, jolloin pääsemme rakentamaan yhteistyötä kuntien kanssa kouluttaen ja konsultoiden. Erityisenä osaamisalueena minulla on kuntien hallinto ja johtaminen, elinvoiman kehittäminen sekä palvelujärjestelmän kysymykset erityisesti opetustoimen alueelta.

Koulutukseltani olen hallintotieteiden maisteri kunnallisoikeuden puolelta, joten kuntalaki on se kaikista rakkain. Käytännön kuntahallinnon opit olen saanut toimimalla muun muassa pienissä kunnissa hallintojohtajana, kuntayhtymissä asiantuntijana, kaupunkien yhteistyöhankkeissa projektipäällikkönä sekä johtavan konsultin roolissa. Kuntapuolella olen kouluttanut vuodesta 2009. Konsulttina olen toiminut mm. organisaatiorakenteiden, palvelurakenteiden ja yhteistyörakenteiden uudistustoimeksiannoissa. Plakkarissa on myös useita kuntarakenneselvityksiä ja kuntien yhteistyön rakentamisen malleja.

Katson tulevaisuuden kuntia innovatiivisella ja avoimella tavalla. Kunnallinen itsehallinto on innovaatio jo sinänsä ja sen tarjoamat puitteet tulevaisuudessa antavat paikallishallinnolle mahdollisuudet uudistumiseen. Siinä työssä haluan olla mukana. Ollaanhan yhteydessä niin katsotaan mitä keksimme yhdessä.

Linkki mun blogiin: tainaketola.wordpress.com

 

Taina Ketola, kuntien ja julkishallinnon asiantuntija

LUE MYÖS