Hallintoakatemian esittelyt: Tuuli Tarukannel

Koska me Hallintoakatemiassa olemme ihmisiä, jotka rakastavat hallintoa, haluamme esitellä asiantuntevan tiimimme hieman tarkemmin.
Ensimmäisenä esittelyvuorossa on Hallintoakatemian toinen perustaja ja osakas, HTM Tuuli Tarukannel.
Tuuli on pitkän linjan ammattilainen kuntien koulutuksessa ja konsultoinnissa, ja kysyttynä kouluttajana hän matkustaakin koko ryhmästä ylivoimaisesti eniten ympäri Suomea. Koulutuspäivät venyvät usein pitkiksi ja raskaiksi, mutta tästä huolimatta hän hoitaa koulutuksensa aina ns. viimeisen päälle. Hän haluaa aidosti viedä paremman hallinnon ilosanomaa kaikille, organisaation koosta tai koulutuksen osanottajamäärästä riippumatta.
Hän myös satunnaisesti eksyy matkoillaan, etenkin päästessään tutustumaan uuteen kuntaan. Onneksi tuo eksyminen tapahtuu kuitenkin usein vasta paluumatkalla. Suuresta vuosittaisesta kilometrimäärästä huolimatta hän pitää edelleen paljon matkustamisesta ja etätyöstä.
Tuuli todella rakastaa kuntia ja hallintoa, eikä voi ymmärtää miten joku voi vihata niitä. Hänen suuri rakkautensa kuntalakiin on tuonut hänelle kaikella kunnioituksella annetun lempinimen “rouva Kuntalaki”. Kuntalaki on aina ollut hänen urallaan suuressa osassa, sillä hän on aiemmin toiminut esimerkiksi Kuntaliitossa lakiasioiden erityisasiantuntijana.
Tuulin nimi tunnetaan kuntapiireissä jo melkoisen hyvin, mutta esimerkiksi koulutuspaikkoja varatessa se on aiheuttanut useita hämmentäviä tilanteita. Olemme nähneet nimestä jo niin monta eri variaatiota tilavarauksissa, että nykyisin varauslomakkeissa käytetään pääsääntöisesti koulutuskoordinaattori Jussin nimeä. On huomattavasti helpompaa etsiä varausta Jussin nimellä, kuin arvuutella onko varauksen tehnyt tällä kertaa Taru-Tuuli Kannel vai Taru Tuulikannel.
Työskentely Tuulin kanssa on ollut erittäin mielenkiintoista, sillä olen harvoin tavannut yhtä määrätietoista ja aikaansaavaa ihmistä, joka kuitenkin samalla aidosti välittää työstään. Hän on jos joku on liikanimensä ansainnut. #rouvakuntalaki
 
Tekstin kirjoittaja toimii Hallintoakatemiassa koulutuskoordinaattorina ja ihailee Tuulin paloa työtään kohtaan.

LUE MYÖS