koulutuslisenssi

Kaikki voittaa – Hallintoakatemian koulutuslisenssi

koulutuslisenssi

Kaikki voittaa – Hallintoakatemian koulutuslisenssi

Milloin olet viimeksi innostunut jostakin ajatuksesta, joka toteutuessaan tuntui siltä, että kaikki voittaa? Mikäli asia on itselle merkityksellinen, innostaa tällainen tilanne omaa toimintaa merkittävästi. Eikä vain yksittäisenä kertana, vaan uudelleen ja uudelleen. Miksi kaikki voittaa tuntuu niin paljon paremmalta, kuin minä voitan? Ajattelen, että vaikka oma voitto voi tuntua mahtavalta saavutukselta, ponnisteluihin käytetyn ajan suhteessa, niin yhteinen ilo ja yhteinen hyöty tuntuu oikeudenmukaisemmalta, laajemmalta, kokemuksen jakaminen on todellisempaa ja ruokkii motivaatiotamme, koska haluamme olla hyödyksi myös muille.

Tätä vilpitöntä riemua olemme kokeneet Hallintoakatemiassa, kun saimme yhdessä kuntien toimijoiden kanssa ajatuksen toteuttaa henkilöstön ja luottamushenkilöiden koulutuksia hyvässä vuoropuhelussa, ennakolta sovitulla vuosilisenssillä. Koulutustarpeet saattavat nousta nopeastikin esiin, kuten viime keväällä lähes kaiken muuttaminen etätoiminnoiksi. Tästä meillä olikin jo vuosien kokemus. Kuntaan tulee työtä tekemään henkilö, jonka kokemus ja osaaminen on huippua, mutta osaaminen koostuu esimerkiksi yksityiseltä puolelta. On tärkeää, että hän saa kouluttautua juuri hänelle ajankohtaisiin julkisen hallinnon aiheisiin niin, että oma työ etenee mutkattomasti ja perehtyminen tapahtuu nopeasti. Tai kun kunnassa huomataan, että nyt olisi taas syytä palauttaa mieliin ja päivittää tai oppia uutta laajemmalla ryhmällä  hyvää valmistelua, talousjohtamista, arkistointia, opetussuunnitelmatyötä tai vaikka tietosuoja-asioita.

Kävimme keskusteluita muutamien kuntajohtajien, hallinto- ja henkilöstöosaajien kanssa ja siitä syntyi koulutuslisenssi. Useimmiten vuoden mittainen koulutuslisenssi tarkoittaa sitä, että kaikki Hallintoakatemian etäkoulutukset ovat lisenssikunnan henkilöstön vapaassa käytössä. Lisenssihinta oli ja on luonnollisesti ratkaiseva tekijä kunnille. Huomasimme, että me kevyenä organisaationa kykenemme tarjoamaan kunnalle erittäin edullisen tavan kouluttaa henkilöstöään ja luottamushenkilöstöään. Käynnistimme ensimmäiset pilotoinnit kesäkuussa 2020 ja syksyn aikana pilotointiin liittyi lisää kuntia.

Teimme kunnille henkilöstölle jaettavat ohjeet, mistä on kysymys ja miten heidän tulee toimia. Pilotointivaihe on ollut tärkeää. Saamamme palautteen perusteella olemme uudistaneet ohjeita aina vaan paremmiksi, suunnitelleet koulutuksia kunnista tulleisiin toiveisiin, muuttaneet ilmoittautumisjärjestelmämme osallistujaystävällisemmäksi ja löytäneet hinnoittelun, jossa kaikki voittaa: kunnalle edullinen tapa kouluttaa, henkilöstölle houkutteleva osallistua ja meille lisenssit takaavat sen, että meillä on perusosallistujajoukko, jolla voimme toteuttaa entistä enemmän koulutuksia! Kun yhdestä kunnasta esitetään koulutustoive, on se usein sellainen, josta muutkin kuin lisenssikunnat ovat kiinnostuneita. Kaikki voittaa!

Tämä ajattelu innostaa meitä päivittäin ja lisenssikumppaneidemme kanssa pääsemme aidosti kehittämään omaa tekemistämme yhteistyön hengessä. Suuret kiitokset kaikille tähän mennessä lisenssiä kokeilemaan lähteneille ja tervetuloa mukaan kaikki uudet kokeilijat!

Jos kuulostaa kiinnostavalta sinunkin kuntaasi, voit olla meihin suoraan yhteydessä tai jättää yhteydenottopyynnön. Linkki yhteydenottolomakkeelle tässä. Lue lisää koulutuslisenssistä täällä.

 

Pirjo Ala-Hemmilä

pirjo.ala-hemmila@hallintoakatemia.fi

040 752 9719

LUE MYÖS