Harjoittelijan tilinpäätös – Emma Andersson

Edellisten harjoittelijoiden tapaan kirjoitan kuuden kuukauden mittaiseksi venähtäneestä harjoittelustani lyhyen tilinpäätöksen, jossa pohdin kulunutta kevättä. Tässä läkähdyttävässä helteessä tätä kirjoittaessani juuri ennen kesälomalle lähtöä, tuntuu uskomattomalta mitä kaikkea olen kokenut ja oppinut sen jälkeen, kun tammikuun jäätävässä pakkasessa koputin Hallintoakatemian toimiston ovelle ensimmäistä kertaa.

Aluksi avustin koulutuspäälliköitä heidän koulutuksissaan ja tein muita arkiaskareita, kuten markkinointia ja laskutusta. Kevään edetessä sain yhä enemmän vastuuta ja aloin pikkuhiljaa suunnittelemaan omia koulutuksia. Loppukeväästä pääsin myös konsultointihankkeeseen mukaan. Eteneminen ja vastuun saaminen tuntuivat aluksi jännittäviltä, mutta samalla puhkuin intoa oppia koko ajan lisää. Harjoittelijat pääsevät Hallintoakatemialla kaikkeen tekemiseen ja arkeen mukaan, ja tekevät tasavertaisesti töitä muiden rinnalla. Töitä tehdessä kysymyksiä ja virheitä ei pelätä, vaan opetetaan innolla ja kärsivällisesti uusia työntekijöitä.

Loppukeväästä ja alkukesästä työpäiväni täyttyivät syksyn koulutuskalenterin suunnittelusta, kevään viimeisten koulutusten toteuttamisesta, sekä erilaisista yhteisistä projekteista työkavereiden kanssa. Tehtävälista on koko ajan ollut pullollaan, mutta pidän sitä ehdottomasti hienona asiana, että harjoittelijoille on koko ajan mielekästä hommaa tarjolla, eikä työtehtävien perään tarvitse kysellä. Harjoittelussa pidin lisäksi siitä, että saimme käyttää luovuutta tekemisessä ja hyödyntää vapaasti omaa osaamista liiketoiminnan luomiseksi. Kaikki uudet ideat otettiin innolla vastaan ja saimme kokeilla markkinoinnissa ja koulutussuunnittelussa uusia juttuja ja oppia onnistumisten ja virheiden kautta.

Lopuksi haluankin kiittää kaikkia työtovereitani mahtavasta työilmapiiristä, jossa harjoittelijat otetaan avosylin vastaan osaksi porukkaa, ja jossa jokainen työpäivä on täynnä naurua ja 20 vuotta vanhojen hittien hoilaamista. 

Ensi syksynä jatkan Hallintoakatemialla asiantuntijan roolissa, enkä malta odottaa mitä kaikkea minulla on edessäni. Nähdään syksyllä!

 

Emma Andersson

LUE MYÖS