Harjoittelijan tilinpäätös – Erika Ahonen

Harjoitteluni on tullut päätökseen, joten herätelläänpä Harjoittelijan tilinpäätös -blogiperinne jälleen henkiin. Kolmen kuukauden harjoitteluni venähtikin lopulta reiluun puoleen vuoteen, ja matka onkin pitänyt sisällään monenlaisia opettavaisia käänteitä. Tammikuun pimeässä pakkaskelissä kävellessäni ensimmäistä kertaa kohti toimistoa, läsnä olivat tasapuolisesti sekä jännitys että innostus. Jännitys siirtyi nopeasti sivuun ja pääsinkin nopeasti kiinni siihen, millaisia erilaisia prosesseja työ pitää sisällään.

Harjoitteluni aikana olen päässyt työskentelemään monipuolisesti ja työ on pitänyt sisällään niin markkinointia, myyntiä kuin asiakkaiden kohtaamista sekä kouluttajien kontaktoimista. Erityisenä vastuualueenani on ollut asiakaspalvelun hoitaminen, joka on ollut itselleni myös aiemmissa työpaikoissani sydäntä lähellä. Harjoittelu on opettanut paljon erilaisten projektien ja prosessien hallinnasta ja pääsinkin muun muassa suunnittelemaan uusia koulutuksia niin keväälle kuin tulevan syksynkin koulutuskalenteriin. Tässä harjoittelun loppuvaiheessa olen mielenkiinnolla seurannut kahden yrityksen integraatiota ja jopa päässyt mukaan muun muassa toimintatapojen ja prosessien yhdistämistä koskeviin työryhmiin ja palavereihin. Viimeisimpänä muttei suinkaan vähäisimpänä huomiona se, että harjoitteluni on toiminut myös loistavana kurkistusikkunana kuntien maailmaan. Esimerkiksi muutamassa konsultoinnissa mukana oleminen on näyttänyt myös käytännössä sen, kuinka kuntakentällä toimitaan ja millaisia prosessit siellä ovat.

Monenlaisia työtehtäviä ja erilaisia muutoksia sisältävä harjoittelujaksoni on antanut valtavan hyvät eväät oman urapolkuni rakentamiseen. Nyt kuitenkin hyppään kesäloman kautta takaisin yliopistolle opintojen pariin. Kiitänkin lämpimästi kaikkia matkan varrella mukana olleita ihania työkavereitani, kouluttajia sekä asiakkaita yhteistyöstä ja opettavaisesta harjoittelukokemuksesta.  Ihanaa kesää kaikille!

Erika Ahonen

LUE MYÖS