Harjoittelijan tilinpäätös – Henna Koskelainen

Nyt on tullut minun vuoroni kirjoittaa harjoittelijan tilinpäätös. Tiivistän siis vajaan kahdeksan kuukauden harjoittelun muutamaan kappaleeseen.

Aloitin harjoittelun syyskuussa 2020 ja harjoittelun oli määrä olla 3 kuukauden pituinen. Sain kuitenkin jatkaa harjoittelua vappuun asti. Kahdeksan kuukautta meni todella nopeasti ja harjoittelun aikana ehdin oppimaan mielettömän paljon! Ensinnäkin minulla oli heti tervetullut olo ja pääsin porukkaan mukaan nopeasti. Perehdytys oli hyvin hoidettu ja kynnys kysyä asioista oli erittäin matala. Siispä kyselin matalalla kynnyksellä ja WhatsApp lauloi. Harjoittelun aikana tein enemmän töitä toimistolla, sillä kotona oli jaloissa pyörimässä yliaktiivinen pentu, joka ei aina ymmärtänyt tietokoneen roolia.

Tämä harjoittelu oli ensimmäinen kosketus oman alan työelämään. Kaikki oli alkuun uutta ja jännittävää, sillä olihan tämä ensimmäinen toimistotyöni. Pääsin kuitenkin rytmiin kiinni ja opin aikatauluttamaan päiviä. Tehtäväni vaihtelivat ja mitä pidemmälle harjoittelu eteni sitä enemmän vastuuta sain. Harjoittelun alussa avustin koulutuspäälliköitä heidän tehtävissään ja tein markkinointia. Tein paljon koulutusten uutiskirjeitä sekä some-kuvia. Sain myös ilmoittautumiset vastuulleni ja ne olivat vastuullani koko harjoittelun ajan. Joulukuussa aloitin suunnittelemaan kevään koulutuksia, mikä oli todella mielekästä työtä. Pääsin myös keväällä konsultointihankkeisiin mukaan ja se oli erittäin mielenkiintoista!

Hallintoakatemiassa sain oppia sekä julkisesta että yksityisestä sektorista. Harjoittelupaikkana Hallintoakatemia on siis loistava hallintotieteiden opiskelijalle, jolla on esimerkiksi kunta- ja aluejohtaminen pääaineena. Harjoittelun aikana ymmärsin, että voin työllistyä myös yksityiselle sektorille eikä kunta ole ainut ja oikea vaihtoehto, vaikka hyvä vaihtoehto sekin on 🙂 Hallintotieteilijälle ovet ovat moneen suuntaan avoinna!

Olen niin iloinen ja kiitollinen, että sain suorittaa harjoitteluni Hallintoakatemiassa ja sain tilaisuuden jatkaa täällä asiantuntijana!

Henna Koskelainen

LUE MYÖS