Harjoittelijan tilinpäätös – Julia Malvikko

On taas aika jatkaa harjoittelijoiden tilinpäätöksiä! Oma harjoitteluni kesti huhtikuun lopusta heinäkuun loppuun. Kevät oli kiireistä aikaa, joten perusasioihin pääsi hyvinkin nopeasti kiinni. Lisäksi olin lähes koko harjoittelun ajan vastuussa sosiaalisesta mediasta ja blogistamme, joten pääsin jättämään oman jälkeni markkinointikäytäntöihimme. Varsinkin erilaisten somekampanjoiden ideoiminen ja toteuttaminen on ollut hedelmällistä, sillä silloin on saanut hyödyntää sekä omaa osaamista että luovuutta. Erityisen antoisaa on ollut se, että on voinut myös miettiä kehityskohteita somen ja blogin osalta. Esimerkiksi päivitin Instagramin kohokohtia ja aloin jakamaan Instagramin storyssa Slideshare- ja blogipostauksiamme. Blogivastuu on ollut myös palkitseva. Olen saanut itsekin kirjoittaa oman kandidaatintutkielmani aiheesta sekä esimerkiksi kokouksista ja sosiaalisessa mediassa toimimisesta. Jälkimmäisissä olen saanut hyödyntää ainejärjestötoiminnasta tullutta osaamista uudessa kontekstissa, mikä on ollut opettavaista. 

Harjoittelun loppuvaiheilla sain muiden harjoittelijoiden koulutuksia vastuulleni ja olen myös ollut enemmän vastuussa asiakaspalvelustamme. En tiennyt kuntien teknisestä sektorista juuri mitään ennen harjoittelun alkua, joten teknisten koulutuksien vastuuhenkilönä toimiminen on ollut hyvin mielenkiintoista. Lisäksi olen saanut oppia ja kuulla lisää muun muassa työllisyydestä, taloudesta ja hankinnoista kuntien kontekstissa. 

Ennen harjoittelua olen saanut kuulla monia kommentteja siitä, että en tule pärjäämään, koska en ole opiskellut esimerkiksi taloutta tai oikeutta. Tämä harjoittelu on kuitenkin osoittanut sen väitteen ainakin osittain virheelliseksi. Olen harjoittelun aikana päässyt lukemaan lakia ja tietoa tulevista lakimuutoksista enemmän kuin opintojeni aikana. Työelämässä oppiikin hyvin niitä asioita, joihin ei ehdi opintojen aikana tutustumaan. Kannustankin kaikkia opiskelemaan juuri sellaisia aiheita, jotka itseä kiinnostaa. Loput tarpeelliset tiedot oppii kuitenkin myöhemminkin. 

Kaikki ei kuitenkaan päättynyt heinäkuun loppuun, sillä toimin vielä elokuun ajan Hallintoakatemiassa hallinnon assistenttina. Harjoittelussa tutuksi tulleet tehtävät ovat jatkuneet, mutta olen päässyt myös perehdyttämään uusia harjoittelijoita ja paneutumaan vielä syvällisemmin koulutussuunnitteluun. Harjoittelu toimikin mitä parhaimpana uran aloituksena, mutta elokuun jälkeen minulla koittaa paluu opintoihin gradun aloittamisen merkeissä. 

Lopuksi haluan vielä antaa vinkkejä tulevista koulutuksistamme: 

Kuntien ja kuntayhtymien talousraportointi 2022 ja muutokset tilivuodelle 2023 28.9. klo 9-11 

Motivoiva haastattelu käytäntönä työllisyyspalveluissa 29.9. klo 13-15 

Tulevaisuuden koulu on vähähiilinen ja toiminnallisesti monikäyttöinen 4.10. klo 12-15 

Arkistoasioiden perehdytyspaketti -koulutuspäivä 11.10. klo 8.30-15 

Työllisyyspäivä 16.11. klo 9-16 

 

Mukavaa syksyn alkua kaikille! 😊 

LUE MYÖS