Harjoittelijan tilinpäätös – Jussi Seppälä

Kun aloitin korkeakouluharjoitteluni Hallintoakatemialla elokuun alussa, ei kestänyt kauaa, että pääsin merkittäväksi osaksi yrityksen toimintaa ja arkea. Perehdytys oli erittäin laadukas ja muut harjoittelijat tarjosivat hyödyllistä vertaistukea. Työtehtävät olivat myös alusta lähtien erittäin monipuolisia, mikä on ollut ehkä kaikista parasta tässä harjoittelussa. Olen päässyt myös hyödyntämään opinnoissani tutuksi tulleita asioita, mutta ennen kaikkea oppinut runsaasti uutta. 

Kunta- ja aluejohtamisen opiskelijalle tämä harjoittelu on ollut äärimmäisen hyödyllinen. Hallintoakatemia tuottaa koulutuksia sekä tekee yhteistyötä monien erilaisten kuntien ja muiden julkisen sektorin organisaatioiden kanssa. Tämä on antanut minulle ainutlaatuisen tilaisuuden perehtyä niihin haasteisiin, ongelmiin ja mahdollisuuksiin, joiden kanssa kunnat nykyään pähkäilevät. Tämä antaa minulle varmasti lisäpotkua niin opintojen viimeistelyyn kuin työelämään siirtymiseen. 

Olen päässyt harjoittelussa myös kirjoittamaan todella paljon ja olen kolmen kuukauden aikana huomannut itsessäni suhteellisen merkittävää viestinnällistä kehittymistä. Viestintä on mielestäni yksi tärkeimmistä työelämään vaikuttavista tukipilareista. Tämän vuoksi koen erittäin tärkeäksi sen, että pystyn kirjoittamaan paljon erilaisia tekstejä sekä kommunikoimaan hyvin erilaisten ihmisten kanssa erilaisissa tilanteissa. 

Lisämausteensa harjoitteluuni on tuonut käynnissä oleva fuusio Hallintoakatemian ja Eduhousen välillä. Olen opinnoissani perehtynyt hieman muutosjohtamiseen sekä muutoksen hallintaan. On ollut mielenkiintoista olla osa muutosta myös tosielämän tilanteessa sekä nähdä, kuinka tiivis ja rehellinen kommunikaatio ihmisten välillä mahdollistaa sujuvan muutoksen tapahtumisen.  

Vaikka harjoitteluni päättyy aivan pian, työni Hallintoakatemiassa ja Eduhousessa tulevat jatkumaan. Tulen jatkamaan osa-aikaisena ja työnimike muuttuu hallinnon assistentiksi. Osa-aikaisuus antaa minulle mahdollisuuden keskittyä pääsääntöisesti graduun sekä muihin opintoihin, mutta saan silti olla osa tätä erityisen mielenkiintoista aikaa Hallintoakatemiassa sekä Eduhousella. 

Jussi Seppälä

LUE MYÖS