Harjoittelijan tilinpäätös – Katariina Jortikka

Harjoittelijoiden tilinpäätösten sarja jatkuu tällä erää minun kirjoituksellani, sillä olen viimeisimpänä harjoitteluni Hallintoakatemiassa päättänyt. Oma harjoitteluni kesti hieman reilu 3 kuukautta, ja pääsenkin nyt tiivistämään tuon ajan tähän tekstiin.

Maaliskuisena aamuna ensimmäistä kertaa toimistolle saapuessani olin luonnollisesti innoissani, mutta toisaalta myös tietyllä tapaa kauhuissani, sillä en yhtään osannut arvata, mitä seuraavat kuukaudet tuovat tullessaan. Olisiko toimistolle saapumisen jälkeen mennyt kuitenkaan lopulta varttiakaan, kun tuntui siltä että olisi kotiin saapunut, ja tuo sama tunne jatkui koko kevään ja alkukesän ajan. Vaikka en ole koskaan ollut aamuihminen ja aika usein tunnin työmatkat Juupajoelta asti ovat tuntuneet melko pitkiltä, niin silti jokainen aamu toimistolle saapuessani olin iloinen siitä, että saan työskennellä taas yhden päivän loistavassa seurassa.

Harjoitteluni aluksi tein paljon avustavia töitä: hoidin muun muassa koulutusten markkinointia ja vahvistusviestien lähettelyä, mutta aika nopeasti sain myös vastuuta osakseni ja pääsin myös itse suunnittelemaan koulutuksia. Nopeasti pääsin myös toteuttamaan omaa osuuttani parista verkkokurssista, mikä oli minulle aivan uutta. Vastuulleni tuli myös herättää Hallintoakatemian blogi uudelleen eloon. Blogi olikin kuin lempilapseni, mutta voin olla varma että se tulee jäämään hyviin käsiin. Kaiken kaikkiaan harjoittelun aikaisista työtehtävistä jäi positiivinen kuva, sillä harjoittelijan tittelistä huolimatta olin tasavertainen työyhteisön osa ja tehtävät olivat sen mukaisia.

Harjoittelijan näkökulmasta katsottuna Hallintoakatemia on loistava harjoittelupaikka: saat vastuuta ja mahdollisuuden tehdä itsenäisiä ratkaisuja, mutta et jää ongelmien ja kysymysten kanssa yksin. Erityiskiitos kuuluukin myös omalle ohjaajalleni Henrille, joka jaksoi aina vastailla kaikkiin minusta itsestäni tyhmiltä tuntuviin kysymyksiin kannustavasti.

Toisin kuin Henna ja Emma, itse en ainakaan tällä erää jatka Hallintoakatemian palveluksessa vaan siirryn takaisin täysipäiväiseksi opiskelijaksi. Syksyllä alkavat maisteriopinnot tulevat täyttämään kalenterin, ja sitä ennen pyrin saamaan kandidaatin tutkielmani valmiiksi. Nelisen kuukautta sitten esittelytekstiä kirjottaessani olin varma että tähän mennessä olisin jo valmis hallintotieteiden kandidaatti, mutta niin ne työt vaan veivät mennessään!

Haluan vielä kiittää kaikkia Hallintoakatemian työntekijöitä, kouluttajia ja muita yhteistyötä kanssani tehneitä huikeasta harjoittelukokemuksesta! Tämä oli myös minun ensimmäinen kosketukseni oman alan työtehtäviin, ja tämän harjoittelun myötä olen todella iloinen siitä, että olen tieni tälle alalle löytänyt. Sydämeni on selkeästi kunta-alalla, ja tulevaisuus näyttää sen, mihin sitten aikanaan tieni löydän.

 

Katariina Jortikka

LUE MYÖS