Harjoittelijana Hallintoakatemiassa

Nyt kun harjoittelua on kulunut jo yli kuukausi, tuntuu oivalta ajalta pohtia, mitä onkaan tullut tehtyä! Ensinnäkin hienoa harjoittelussa on ollut se, että olen päässyt tekemään monipuolisesti erilaisia asioita. Aluksi on saanut opetella perusasioita, kuten laskutusta, nettisivujen muokkaamista, tallenteiden editointia, asiakaspalvelua ja uutiskirjeiden lähettelyä. Vastuutakin on saanut ottaa sopivissa määrin, sillä olen saanut olla vastuussa sosiaalisesta mediasta. Toteutuksessa ja visuaalisessa ilmeessä on ollut lähes täysin vapaat kädet, joten olen myös päässyt käyttämään ja kehittämään luovuutta.

Vastuun myötä on tullut sellainen olo, että osaan jotakin ja voin olla ylpeä tekemästäni työstä. Tämä ei ole minulle itsestäänselvyys, sillä vaikka opinnoissa oppii jatkuvasti paljon uutta, tiedon yhdistäminen työelämään ei ole yksinkertaista. Ennen harjoittelun alkua minua jännittikin paljon, mahtaako minusta olla tähän ja osaanko yhtään mitään. Pelko osoittautui kuitenkin turhaksi, sillä asioita on saanut oppia ja tehdä omaan tahtiin. Vaikka työ on välillä nopeatempoista ja voi joutua toimimaan paineen alla, Hallintoakatemiassa tuetaan toisia ja kaikessa saa aina apua.

Harjoittelu Hallintoakatemiassa tarjoaa tällä hetkellä myös kokemuksen yrityskaupoista ja sen myötä yrityksien yhdistymisestä. Prosessin seuraaminen osoittaa hyvin opinnoissa opitut teemat esimerkiksi muutosjohtamisen ja -viestinnän tärkeydestä. On tärkeää oppia tunnistamaan, millaiset ratkaisut koetaan toimiviksi, jotta niistä voidaan pitää kiinni. Toisaalta siten voidaan tunnistaa myös asiat, joista kannattaa luopua.

Erityisen mielenkiintoista on ollut päästä valvomaan koulutuksia. Olen toki opinnoissani ymmärtänyt, että kuntakenttä on laaja. Todellinen laajuus tulee kuitenkin ilmi vasta, kun kuuntelee webinaaria vaikkapa hulevesien hallinnasta tai vammaispalvelulain soveltamisesta. Harjoittelun aikana onkin tullut selväksi se, että kunnat haluavat kasvattaa osaamistaan monilla eri osa-alueilla. Tärkein oppi onkin luultavasti se, että oppii tunnistamaan, mitkä asiat voivat olla kunnissa ajankohtaisia.

Kirjoittajana hallinnon harjoittelija Julia Malvikko

LUE MYÖS