Ajankohtaista varhaiskasvatuksessa

Tässä koulutuksessa käydään lyhyesti läpi varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden uudistukset sekä paneudutaan lakimuutoksen mukanaan tuomiin konkreettisiin toimiin, joita varhaiskasvatuksen järjestäjiltä ja yksityisiltä palveluntuottajilta odotetaan 1.8.2022 alkaen.

Opetushallitus määräsi 18.2.2022 uusista varhaiskasvatussuunnitelman perusteista. Perusteet uudistettiin vastaamaan varhaiskasvatuslain muutoksia. Varhaiskasvatuksen järjestäjät ja yksityiset palveluntuottajat päivittävät omat paikalliset varhaiskasvatussuunnitelmansa kansallisten perusteiden mukaisesti ja ne otetaan käyttöön elokuussa 2022.

Nyt on tärkeää jatkaa hyvään vauhtiin päässyttä paikallista kehittämistyötä. Vasujen päivitys on hyvä mahdollisuus arvioida paikallisten suunnitelmien toimeenpanoa ja pohtia niin onnistumisia kuin kehittämisen paikkoja.

1.8.2022 astuu voimaan varhaiskasvatuslain muutos, laki lapsen oikeudesta varhaiskasvatuksessa annettavaan tukeen. Lakiuudistuksessa määritellään entistä tarkemmin kolmitasoisen tuen mallin mukaan tuen tasot ja muodot sekä se, miten tukea annetaan. Kolmitasoisen tuen mallissa lapselle annettavan tuen tasot jaotellaan yleiseen, tehostettuun ja erityiseen tukeen. Tuen tarve arvioidaan lapsen yksilölliseen tuen tarpeen perusteella.

Koulutus sopii varhaiskasvatuksen johdolle, esihenkilöille, varhaiskasvatuksen erityisopettajille ja varhaiskasvatuksen opettajille.

Jos koulutuksen ajankohta ei sovi sinulle, voit tilata meiltä koulutuksen tallenteen. Tallenteen hinta on sama kuin koulutuksen osallistumismaksu ja se on katsottavissa 14 vuorokautta.

KOULUTUKSEN OHJELMA

Klo 13.30 Koulutus alkaa

-Katsaus varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden uudistuksiin

-Laki lapsen oikeudesta varhaiskasvatuksessa annettavaan tukeen: kolmitasoisen tuen malli

-Mitä varhaiskasvatuksen järjestäjiltä ja yksityisiltä palveluntuottajilta edellytetään?

Klo 15.00 Koulutus päättyy

KOULUTTAJA

Mirva Ritari toimii Lempäälän kunnan varhaiskasvatuspäällikkönä. Mirva Ritari on toiminut Opetus- ja kulttuuriministeriön Oikeus Oppia työryhmässä vuodesta 2020, hän on ollut mukana valmistelemassa varhaiskasvatuslain muutosta lapsen tukeen liittyen. Mirva on pitkän linjan varhaiskasvatuksen ammattilainen ja toiminut viimeiset 17 vuotta johtotehtävissä. Johtajan työssä keskeistä Mirvan mielestä on positiivinen asenne, aito kohtaaminen ja läsnäolo. Hän pyrkii johtamaan omalla esimerkillään. Mirvan mottona on – Ilon kautta jokaiseen päivään – lapsen etu edellä.

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittaudu koulutukseen viimeistään 8.6.2022.

Ilmoittautumaan pääset klikkaamalla sivulla olevaa Ilmoittaudu -painiketta, niin pääset ilmoittautumislomakkeelle.
HUOM! Mikäli organisaatiollasi on Hallintoakatemian koulutuslisenssi, kirjoita laskutustiedoksi organisaatiosi lisenssikoodi ja Y-tunnus.

Lähetämme koulutusvahvistukset osallistumislinkkeineen kaikille osallistujille ilmoittautumisajan päätyttyä sähköpostitse. Koulutus toimii parhaiten Google Chrome -selaimella – älä käytä Internet Exploreria.

HINNAT

160 € (+ alv 24 %) / osallistuja.

Ryhmäalennus:

5-7 osallistujaa, 150 €/hlö (+ALV 24%)
8-10 osallistujaa, 130 €/hlö (+ALV 24%)
11-14 osallistujaa, 110 €/hlö (+ALV 24%)
15-19 osallistujaa, 95 €/hlö (+ALV 24%)
20-29 osallistujaa, 80 €/hlö (+ALV 24%)
30-39 osallistujaa, 70 €/hlö (+ALV 24%)
40-49 osallistujaa, 60 €/hlö (+ALV 24%)
50-75 osallistujaa, 45 €/hlö (+ALV 24%)
76-100 osallistujaa, 35 €/hlö (+ALV 24%)
yli 100 osallistujaa, pyydä tarjous (info@hallintoakatemia.fi)

Ryhmän vähimmäiskoko on ilmoitettava viimeistään viikkoa ennen koulutusta.

Ryhmähinnat ovat voimassa, kun samasta organisaatiosta osallistuu useampi henkilö (väh. 5 hlöä) ja ryhmä laskutetaan samalla laskulla.

Saat lisätietoa lähettämällä viestiä: elina.lahteenmaki@hallintoakatemia.fi

Päivämäärä

14 kesä 2022
Vanhentunut!

Aika

13:30 - 15:00

Paikallinen aika

  • Aikavyöhyke: America/New_York
  • Päivä: 14 kesä 2022
  • Aika: 06:30 - 08:00

Hinta

160,00 € (+ alv 24 %)

Kouluttaja

QR-koodi

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

three × 5 =