“Ei minulla ole ongelmia päihteiden kanssa. Minä käyn töissä.” – konkreettisia työkaluja päihdeongelman tunnistamiseen ja käsittelyyn

Koulutus antaa käytännön työkaluja tunnistaa päihdesairaus, sen eteneminen ja puuttua tilanteeseen sekä miten riippuvuus vaikuttaa lapsiin. Koulutuksessa käydään läpi erityisesti päihdesairautta lapsen vanhemman ja lapsen näkökulmasta.

Koulutuksessa tulokulma on se, miten etenevä riippuvuussairaus alkaa. Koulutuksessa kerrotaan, millainen sairaus on päihde- ja peliriippuvuus, miten riippuvuus etenee ja näyttäytyy työssäkäyvillä ihmisillä. Päihdesairaus vaikuttaa myös lapseen. Koulutuksessa käydäänkin läpi, miten vanhemman päihdesairaus vaikuttaa lapseen ja miten lapsen käyttäytymisestä voi tunnistaa vanhemman päihteiden käyttöä.

Koulutus auttaa havaitsemaan/tunnistamaan päihderiippuvaisen käytöstä ja antaa konkreettisia työkaluja asiaan puuttumiseen.

Suomessa on n. 400 000 päihderiippuvaista, joista suurin osa käy töissä. Sekakäyttö on nykyisin hyvin yleistä. (sekakäytöllä tarkoitetaan, että ihminen käyttää samanaikaisesti mm. alkoholia, lääkkeitä ja mahdollista muita päihteitä). Myös peliriippuvaisten määrä on suuri ja se on koko ajan kasvava ongelma. Haasteena on, että sairauden luonnetta ei ymmärretä. Riippuvuus on etenevä aivosairaus ja siihen pitää puuttua nopeasti ja ohjata riippuvainen vaikuttavaan hoitoon. Usein riippuvainen ja lähellä olevat perustelevat, että riippuvuussairaus ei ole todellinen, koska riippuvainen käy töissä ja voi olla hyvin merkittävässä asemassa. Työnteko ei kuitenkaan estä riippuvuuden etenemistä.

Koulutuksen tavoitteena on antaa:

  • Työkaluja tunnistaa lapsen käyttäytymisestä vanhemman päihteiden käyttöä sekä konkreettisia ohjeita ja työkaluja vahvistamaan omia havaintoja
  • Tieteellistä faktaa riippuvuussairauksista (WHO, ICD10-tautiluokituksen mukaan, moderni sairauskäsitys)
  • Myyttien murtamista, asenteiden muuttamista päihdesairautta kohtaan, miten kohdata riippuvuuteen sairastunut ihminen

Koulutus sopii erityisesti opetus- ja kasvatusalan henkilöstölle esimerkiksi varhaiskasvattajille ja opettajille.

KOULUTTAJAT

Kouluttajina toimivat vastaava ohjaaja, kouluttaja, KTM, Lh, työnohjaaja (STOry) Marja Kanu sekä toimitusjohtaja, HT, TtM, MBA Maarit Sihvonen. Marja Kanu on hankkinut työkokemusta sekä liike-elämän että sote-puolen tehtävistä. Hän on toiminut kv. markkinointitehtävissä niin Suomessa kuin ulkomailla. Sote-puolella työkokemusta on kertynyt hoitajana ja ohjaajana Suomesta ja Norjasta. Tällä hetkellä Marja toimii aurinkorannikolla Avominnen klinikalla tarkoituksena laajentaa Avominnen metodia kansainvälisille markkinoille. Marjan erityisosaaminen koulutukseen liittyen on uskottavuus. “Tiedän mistä puhun. Oma kokemukseni yhdistyy tutkittuun tietoon.”

Maarit on ollut yli 15 vuotta johtajana terveydenhuollon organisaatioissa ja kunnissa. Nykyisin Maarit toimii Avominnen toimitusjohtajana. Maaritin erityisosaamista on esihenkilön näkökulma hoitoon ohjauksissa ja päihdesairauden vaikutuksista työyhteisöihin sekä ymmärrys siitä, miten päihderiippuvuus vaikuttaa läheisiin ja ympäristöön.

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittaudu koulutukseen viimeistään 19.9.2022.

Ilmoittautumaan pääset klikkaamalla sivulla olevaa Ilmoittaudu -painiketta, niin pääset ilmoittautumislomakkeelle.
HUOM! Mikäli organisaatiollasi on Hallintoakatemian koulutuslisenssi, kirjoita laskutustiedoksi organisaatiosi lisenssikoodi ja Y-tunnus.

Lähetämme koulutusvahvistukset osallistumislinkkeineen kaikille osallistujille ilmoittautumisajan päätyttyä sähköpostitse. Koulutus toimii parhaiten Google Chrome -selaimella – älä käytä Internet Exploreria.

HINNAT

160 € (+ alv 24 %) / osallistuja.

Ryhmäalennus:

5-7 osallistujaa, 150 €/hlö (+ALV 24%)
8-10 osallistujaa, 130 €/hlö (+ALV 24%)
11-14 osallistujaa, 110 €/hlö (+ALV 24%)
15-19 osallistujaa, 95 €/hlö (+ALV 24%)
20-29 osallistujaa, 80 €/hlö (+ALV 24%)
30-39 osallistujaa, 70 €/hlö (+ALV 24%)
40-49 osallistujaa, 60 €/hlö (+ALV 24%)
50-75 osallistujaa, 45 €/hlö (+ALV 24%)
76-100 osallistujaa, 35 €/hlö (+ALV 24%)
yli 100 osallistujaa, pyydä tarjous (info@hallintoakatemia.fi)

Ryhmän vähimmäiskoko on ilmoitettava viimeistään viikkoa ennen koulutusta.

Ryhmähinnat ovat voimassa, kun samasta organisaatiosta osallistuu useampi henkilö (väh. 5 hlöä) ja ryhmä laskutetaan samalla laskulla.

Saat lisätietoa lähettämällä viestiä: elina.lahteenmaki@hallintoakatemia.fi

Ilmoittautuminen

Varattavissa olevat ilmoittautumiset: rajaton
Tällä erää lippu on valitettavasti loppuunmyyty. Toinen

Päivämäärä

26 syys 2022

Aika

13:00 - 15:00

Paikallinen aika

  • Aikavyöhyke: America/New_York
  • Päivä: 26 syys 2022
  • Aika: 06:00 - 08:00

Hinta

160,00 € (+ alv 24 %)
Ilmoittaudu

Kouluttajat

QR-koodi

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

twenty + 1 =