Julkisuuslaki ja tietosuoja koulusihteerille

Koulusihteerin työ on monipuolista, siinä tarvitaan paljon erilaisia työkaluja ja lainsäädännön sekä ohjeistusten tuntemista.  Julkisuus -ja tietosuojakysymykset saavat koko ajan kes­kei­sem­män ase­man koulusihteerin työssä. Koulutuksessa käsitellään julkisuutta ja salassapitoa tietojen luovuttamisen näkökulmasta. Lisäksi koulutuksessa käydään läpi henkilötietojen käsittelyä yleisen tietosuoja-asetuksen ja tietosuojalain mukaisesti. 

Koulutus on tarkoitettu koulusihteereille eri oppilaitoksissa.

Kouluttajana toimii Esko Lukkarinen. Lounais-Suomen Aluehallintoviraston Opetus- ja kulttuuritoimi -vastuualueen johtaja Esko Lukkarinen on kouluttanut hallinto-oikeudesta, julkisuudesta ja salassapidosta, oppilas- ja opiskelijahuoltolaista sekä opetustoimen lainsäädännöstä kahdenkymmenen vuoden ajan. Aikaisemmin hän on urallaan ehtinyt toimia mm. luokanopettajana, hallintolakimiehenä Helsingin opetusvirastossa, koulutoimenjohtajana, koulutoimentarkastajana ja lääninsivistysneuvoksena Länsi-Suomen lääninhallituksessa sekä lakimiehenä Suomen Kuntaliitossa.

Aiemmin sanottua koulutuksesta: “Monipuolinen materiaali ja asiantunteva kouluttaja.”

“Aihe kiinnostava ja tarpeellinen.” “ Asiat oli selkeästi ilmaistu ja selitetty. Kaaviot ja kertaukset erityisen hyvä lisä.” “ Hyvä kouluttaja, rauhallinen esitystyyli.”

HUOM! Jos koulutuksen ajankohta ei sovi sinulle, voit tilata meiltä koulutuksen tallenteen. Tallenteen hinta on sama kuin koulutuksen osallistumismaksu.

OHJELMA

klo 12 Koulutus alkaa

Julkisuus ja salassapito

Salassa pidettävien tietojen luovuttaminen, pitääkö luovuttamiseen olla aina suostumus?
Miten ja kenelle saan luovuttaa tietoja?
Miten vastaan tietopyyntöön? Entä jos kieltäydyn luovuttamasta tietoja?

Kuinka saan luovuttaa tietoja kunnan sisällä ja  eri viranomaisten kesken?
Tiedonsiirto toisiin kuntiin ja oppilaitoksiin?
Tietojen luovuttaminen erilaisissa huoltajuuskysymyksissä?

Henkilötietojen käsittely yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) ja tietosuojalain mukaisesti

Mitkä tiedot ovat henkilötietoja
Mitä on henkilötietojen käsittely ja kuka tietoja saa käsitellä?
Mitä minun tulee kertoa henkilöille, joiden tietoja käsittelen?
Miten tietoja on käsiteltävä?
Mitkä ovat rekisteröidyn oikeudet
Entä jos henkilötiedot joutuvat vääriin käsiin?

klo 15 Koulutus päättyy

ILMOITTAUTUMINEN

Koulutukseen voit ilmoittautua klikkaamalla sivulla olevaa Ilmoittaudu -painiketta, niin pääset ilmoittautumislomakkeelle.

Ilmoittautuminen koulutukseen päättyy 7.11.2022. Koulutus toimii parhaiten Google Chrome -selaimella – älä käytä Internet Exploreria. Koulutusta pääset seuraamaan vahvistusviestissä tulevan linkin kautta. Voit tilata laskun organisaatiollesi.

HUOM! Mikäli organisaatiollasi on Hallintoakatemian koulutuslisenssi, kirjoita laskutustiedoksi organisaatiosi lisenssikoodi ja y-tunnus.

HINNAT

185 € (+ alv 24 %)/osallistuja

Ryhmähinnat ovat seuraavat:

5-7 hlö 173 (+ alv 24 %)/osallistuja
8-10 hlö 150 (+ alv 24 %)/osallistuja
11-14 hlö 127 (+ alv 24 %)/osallistuja
15-19 hlö 110 (+ alv 24 %)/osallistuja
20-29 hlö 93 (+ alv 24 %)/osallistuja
30-39 hlö 81 (+ alv 24 %)/osallistuja
40-49 hlö 69 (+ alv 24 %)/osallistuja
50-75 hlö 52 (+ alv 24 %)/osallistuja
76-100 hlö 40 (+ alv 24 %)/osallistuja

Ryhmän vähimmäiskoko on ilmoitettava viimeistään viikkoa ennen koulutusta.

Ryhmähinnat ovat voimassa, kun samasta organisaatiosta osallistuu useampi henkilö (väh. 5 hlöä) ja ryhmä laskutetaan samalla laskulla.

Päivämäärä

15 marras 2022
Vanhentunut!

Aika

12:00 - 15:00

Paikallinen aika

  • Aikavyöhyke: America/New_York
  • Päivä: 15 marras 2022
  • Aika: 05:00 - 08:00

Hinta

185e + 24%

Kouluttaja

QR-koodi

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

seven + 14 =