Julkisuuslaki pöytäkirjanpitäjälle

Koulutuksessa käsitellään pöytäkirjanpitäjän näkökulmasta julkisuuslain keskeisiä asioita. Uutena kysymyksenä on myös erilaiset sähköisiin kokouksiin liittyvät tulkintatilanteet ja julkisuusasioiden huomioiminen niissä. Asioita pitää pystyä käsittelemään sähköisissä kokouksissa, mutta myös salassapito ja tietosuojakysymykset on huomioitava. Koulutuksessa huomioidaan muutkin ajankohtaiset asiat ja meneillään olevat tilanteet.

Koulutuksessa käsitellään myös pöytäkirjan pitämisen ja pöytäkirjatiedon näkökulmasta julkisuuslain keskeisiä asioita. Pöytäkirjanpitäjän työssä on suuri merkitys sekä suullisella että asiakirjajulkisuudella. Kokoustilanteissa tapahtuva tietojen käsittely sekä listoilla ja pöytäkirjoissa tapahtuva tiedon käsittely, siirto ja säilyttäminen ovat tärkeitä, mutta välillä monitulkintaisia asioita.

Koulutuksessa pohditaan tiiviisti erilaisten kokous- ja pöytäkirjatilanteiden ja materiaalien käsittelyä ja käyttäytymistä sekä myös tietojen luovuttamista kokouksen jälkeen. Koulutus on käytännönläheinen ja aihetta käsitellään myös käytännön esimerkkien kautta. Kouluttajalla on myös kokemusta pöytäkirjan pitäjän työstä.

Koulutus on tarkoitettu kunnan eri toimielinten pöytäkirjanpitäjille. Koulutuksen aikana näkökulma pidetään pöytäkirjan pitäjän työn kannalta keskeisissä asioissa.

Kouluttajana toimii Tuuli Tarukannel Hallintoakatemiasta.

Palautetta vastaavasta koulutuksesta: Käytännön esimerkit tuovat koulutuksen aina lähemmäs omaa työtä. Aina on hyötyä myös siitä, että kouluttaja on itse toiminut vastaavissa tehtävissä.

Mikäli koulutuksen ajankohta ei sovi sinulle, voit tilata koulutuksesta myös jälkikäteen katsottavissa olevan tallenteen.

OHJELMA:

10.00 Koulutus alkaa

-Mitä uutta? Sähköiset kokoukset ja tulkintatilanteet ennen kokousta ja kokouksen aikana
-Kokouksen julkisuus ja kokouksessa käsiteltävän aineiston julkisuus – missä vaiheessa
julkista ja kenelle?
-Salassapidettävät tiedot ja henkilötiedot pöytäkirjassa
-Pöytäkirjan tiedoksianto ja julkisuus – mikä on julkista ja kenelle

12.00 Koulutus päättyy

Koulutus toteutetaan kokonaan etänä.

Ilmoittaudu koulutukseen viimeistään 13.1.2021. Koulutus on vahvistettu pidettäväksi, ehdit ilmoittautumaan vielä mukaan.

Koulutus toimii parhaiten Google Chrome -selaimella – älä käytä Internet Exploreria. Koulutusta pääset seuraamaan vahvistusviestissä tulevan linkin kautta. Voit tilata laskun koulutuksesta organisaatiollesi tai itsellesi. Saat ilmoittautumisajan päätyttyä vahvistusviestin, jossa on osallistumislinkki koulutukseen.

Hinta on 160 € (+ alv 24 %)/osallistuja

Ryhmäalennus

5-7 osallistujaa, 150 €/hlö (+ALV 24%)
8-10 osallistujaa, 130 €/hlö (+ALV 24%)
11-14 osallistujaa, 110 €/hlö (+ALV 24%)
15-19 osallistujaa, 95 €/hlö (+ALV 24%)
20-29 osallistujaa, 80 €/hlö (+ALV 24%)
30-39 osallistujaa, 70 €/hlö (+ALV 24%)
40-49 osallistujaa, 60 €/hlö (+ALV 24%)
50-75 osallistujaa, 45 €/hlö (+ALV 24%)
76-100 osallistujaa, 35 €/hlö (+ALV 24%)
yli 100 osallistujaa, pyydä tarjous (info@hallintoakatemia.fi)

Ryhmän vähimmäiskoko on ilmoitettava viimeistään viikkoa ennen koulutusta.

Ryhmähinnat ovat voimassa, kun samasta organisaatiosta osallistuu useampi henkilö (väh. 5 hlöä) ja ryhmä laskutetaan samalla laskulla.

Koulutuksen yhteyshenkilö:
Tuuli Tarukannel
tuuli.tarukannel@hallintoakatemia.fi

Päivämäärä

20 tammi 2021
Vanhentunut!

Aika

10:00 - 12:00

Paikallinen aika

 • Aikavyöhyke: America/New_York
 • Päivä: 20 tammi 2021
 • Aika: 03:00 - 05:00

Hinta

160 e + alv. / osallistuja tai ryhmähinnoittelu

Kouluttaja

 • Tuuli Tarukannel
  Tuuli Tarukannel
  HTM, Hallintoakatemia

  Osaamisalueet: Kunnan hallinto ja päätöksenteko, kuntalaki, hallintolaki, julkisuuslaki, hallinnon kehittäminen, kuntastrategiat
  Paremman hallinnon motto: ”En hyväksy mielipidettänne, mutta tulen kuolemaani saakka puolustamaan teidän oikeuttanne ilmaista se.” (Evelyn Beatrice Hall)

QR-koodi

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *