Kuntatietoutta nuvalaiselle – miten kunta toimii ja miten voin vaikuttaa?

Nuorisovaltuutetut edustavat kunnan nuoria kunnallisessa päätöksenteossa. Heidän tehtävänään on tuoda nuorten ääni kuuluviin ja ottaa kantaa ajankohtaisiin asioihin sekä vaikuttaa jo päätöksenteon eri vaiheissa. Nuorisovaltuutetulla on myös mahdollisuus nostaa pohdittavaksi aivan uusia avauksia nuorten ja koko kunnan parhaaksi.

Nuorisovaltuutetulla on luottamustehtävässään tukena koko nuorisovaltuustoryhmä ja ohjaaja. Mikäli kuntahallinto on melko vieras kenttä, siihen on mukava tutustua ja valmentautua toimintaan esimerkiksi tämän webinaarin avulla.

Kouluttajille voi myös ennen webinaaria esittää kysymyksiä ja toiveita sähköpostilla (henri.yli-salomaki@hallintoakatemia.fi tai pirjo.ala-hemmila@hallintoakatemia.fi), ja koulutuksen aikana chatin välityksellä. Koulutukseen voi osallistua myös haluamallaan ajalla tilaamalla ilmoittautumisen yhteydessä tallenteen. Myös yksittäiselle ryhmään kuuluvalle nuvalaiselle lähetämme pyynnöstä tallenteen ilman lisäkustannuksia.

OHJELMA

15.45 Voit testata yhteytesi toimivuuden

16.00 Koulutus alkaa

Päätöksenteon kieli – käsitteet, jotka on hyvä tuntea

Mitä tapahtuu, missä, milloin ja miksi?

Nuorisovaltuutetun toimintamahdollisuudet

Yhteistyötä keiden kanssa?

Muiden nuorten osallistaminen

Vinkkejä muualta oman kunnan nuvalaisille

17.00 Koulutus päättyy

KOULUTTAJAT

Kouluttajina toimivat Pirjo Ala-Hemmilä ja Henri Yli-Salomäki. Pirjo ja Henri ovat perehdyttäneet nuorisovaltuutettuja kuntahallintoon ja molemmilla kouluttajilla on monipuolinen kokemus kuntien toiminnasta sekä yhteinen ilo kannustaa nuoria osallistumaan ja osallistamaan muita nuoria oman kunnan toimintaan.

ILMOITTAUTUMINEN

Voit edelleen ilmoittautua koulutukseen.

Koulutus toimii parhaiten Google Chrome -selaimella – älä käytä Internet Exploreria. Koulutusta pääset seuraamaan vahvistusviestissä tulevan linkin kautta. Voit tilata laskun organisaatiollesi

Koulutuksen hinta on 85 euroa (+ alv 24%)/osallistuja

RYHMÄALENNUS

Mikäli haluat ilmoittautua koulutukseen koko nuvan voimin, pääsette koulutukseen ryhmähinnalla 385 euroa (+ alv 24 %) nuvan koosta riippumatta. Lisäksi saatte käyttöönne koulutuksen tallenteen 14 vrk, jotta jokainen pääsee katsomaan koulutuksen, vaikkei pääsisi seuraamaan itse webinaaria.

 • Kenelle tapahtuma on tarkoitettu : Koulutus on tarkoitettu nuorisovaltuutetuille ja nuorisovaltuuston ohjaajille, joille kuntahallinnon kenttä ei ole liian tuttu. Koulutus sopii katsottavaksi esimerkiksi ennen nuvan kokousta koko nuva-porukan alustukseksi.

Ilmoittautuminen

Kuntatietoutta nuvalaiselle
Varattavissa olevat ilmoittautumiset: 47
Tällä erää lippu Kuntatietoutta nuvalaiselle on valitettavasti loppuunmyyty. Toinen

Päivämäärä

13 huhti 2021

Aika

16:00 - 17:00

Paikallinen aika

 • Aikavyöhyke: America/New_York
 • Päivä: 13 huhti 2021
 • Aika: 09:00 - 10:00
Ilmoittaudu

Kouluttajat

 • Henri Yli-Salomäki
  Henri Yli-Salomäki
  Koulutuspäällikkö, HTM, Hallintoakatemia

  Osaamisalueet: Kunnan yleishallinto, kuntalaki, hallintolaki, perusoikeudet
  Paremman hallinnon motto: “Suurin merkitys on sillä, mitä tiedät sen jälkeen, kun tiedät jo kaiken.”

 • Pirjo Ala-Hemmilä
  Pirjo Ala-Hemmilä
  Koulutuspäällikkö, KM, Hallintoakatemia

  Osaamisalueet: Opetus ja kasvatus, pedagogiikka, kuntakehittäminen, uudistumistyö, vuorovaikutus, luottamushenkilöhallinto, yhteistyö
  Paremman hallinnon motto: “Eri osaajat avaavat eri näkökulmat.”

QR-koodi

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *