Jos paikallispoliitikko käyttäytyy epäasiallisesti

HUOM! Valitettavasti tämä koulutus on jouduttu perumaan. Olemme lähettäneet peruutusviestit ilmoittautuneille 19.1.2022.

Epäasiallinen käytös on sanoin, toimin tai asentein loukkaavaa käytöstä, joka toistuvana aiheuttaa haittaa tai ainakin vaaraa kohteen terveydelle. Kyse voi olla esimerkiksi henkilön tai hänen työsuoritustensa jatkuvasta ja perusteettomasta arvostelusta, mitätöinnistä tai mustamaalaamisesta. Epäsuorana toimintana kyse voi olla vaikkapa perättömien tietojen ja huhujen levittämisestä, suorana toimintana esimerkiksi uhkailusta tai nimittelystä.

Epäasiallinen käytös on kiusaamista. Jokaisella työyhteisön jäsenellä on velvollisuus toimia siten, ettei kiusaaminen kannattaisi ja ettei sitä ylipäänsä esiintyisi. Kiusaamisen yhteydessä voidaan puhua myös häirinnästä: työturvallisuuslaissa mainitaan sekä häirintä että epäasiallinen kohtelu sellaisina seikkoina, joihin työnantajan on puututtava ja jotka työnantajan on käytettävissään olevin keinoin pyrittävä lopettamaan, kun on saanut niistä tiedon.

Mutta kuinka kuntatyöntekijä, viranhaltija tai heidän työnantajansa edustaja voi kitkeä ja jopa ennaltaehkäistä sellaisten henkilöiden epäasiallista käytöstä, jotka eivät toimissaan ole työ- eivätkä virkasuhteessa kuntatyönantajaan?

HUOM! Jos koulutuksen ajankohta ei sovi sinulle, voit tilata meiltä koulutuksen tallenteen. Tallenteen hinta on sama kuin koulutuksen osallistumismaksu.

Koulutuksen ilmoittautuminen 18.1.2022.

OHJELMA

9.00 Koulutus alkaa

Epäasiallisen käytöksen tunnistaminen
– Kuka kiusaa ja ketä? Kuinka? Käytännön esimerkkejä eri tilanteista: suorat ja epäsuorat epäasiallisen käytöksen muodot

Epäasialliseen käytökseen puuttuminen
– Yhteiset periaatteet ja toiminta eri rooleissa: epäasiallista kohtelua kokenut, työkaverit, työsuojelu, työnantajan edustajat ja poliittiset johtajat
– Millaisia keskusteluja saa ja millaisia ei saa käydä? Selvityksen pyytäminen poliitikolta, jonka toiminta on koettu epäasialliseksi
– Häirintäilmoituksen tekeminen, käsittely ja seuraukset eri tilanteissa – mistä ja keiltä apua ja tukea?
– Toimielimen (tai sen puheenjohtajiston) erottaminen epäluottamuksen perusteella ja muu vaikuttaminen politiikan kautta
– Roolien sekoittuminen ja kaksoisroolit? Mikä neuvoksi, jos johtavassa asemassa oleva poliitikko kiusaa?
– Mitä jos epäasiallisesti käyttäytyvää poliitikkoa pelätään laajasti? Keskustelujen aloittaminen ja rajojen asettaminen
– Nimettömät ilmiannot ja anonyymit selvitykset: oikeusturva vai oikeusmurha? Mahdollisuus vai mahdottomuus puolustautua?
– Aluehallintoviraston rooli käytettyjen menettelytapojen arvioinnissa? Eri dokumenttien ja muiden todisteiden merkitys?
– Tutkintapyyntö poliisille, jos epäillään kunnianloukkausta tai muuta rikosta? Eri dokumenttien ja muiden todisteiden merkitys?

Epäasiallisen käytöksen ennaltaehkäiseminen
– Käytännön esimerkkejä hyviksi koetuista toimintamalleista ja niihin sitoutumisesta

11.00 Koulutus päättyy

KOULUTTAJA

Kouluttajana toimii lakimies Katariina Sorvanto KataKoski Oy:sta. Katariina on saanut erinomaista palautetta käytännönläheisestä otteestaan kouluttaessaan kuntien viranhaltijoita, työntekijöitä ja luottamushenkilöitä. Koulutustehtävien lisäksi Katariina konsultoi asiakkaitaan työ- ja virkamiesoikeudellisissa kysymyksissä. Hän on myös itse toiminut kaupunginvaltuutettuna.

 

HINNAT

160 € (+ alv 24 %) / osallistuja.

Ryhmäalennus:

5-7 osallistujaa, 150 €/hlö (+ALV 24%)
8-10 osallistujaa, 130 €/hlö (+ALV 24%)
11-14 osallistujaa, 110 €/hlö (+ALV 24%)
15-19 osallistujaa, 95 €/hlö (+ALV 24%)
20-29 osallistujaa, 80 €/hlö (+ALV 24%)
30-39 osallistujaa, 70 €/hlö (+ALV 24%)
40-49 osallistujaa, 60 €/hlö (+ALV 24%)
50-75 osallistujaa, 45 €/hlö (+ALV 24%)
76-100 osallistujaa, 35 €/hlö (+ALV 24%)
yli 100 osallistujaa, pyydä tarjous (info@hallintoakatemia.fi)

Ryhmän vähimmäiskoko on ilmoitettava viimeistään viikkoa ennen koulutusta.

Ryhmähinnat ovat voimassa, kun samasta organisaatiosta osallistuu useampi henkilö (väh. 5 hlöä) ja ryhmä laskutetaan samalla laskulla.

HUOM! Mikäli organisaatiollasi on Hallintoakatemian koulutuslisenssi, kirjoita laskutustiedoksi ainoastaan organisaatiosi lisenssikoodi.

Lähetämme koulutusvahvistukset osallistumislinkkeineen kaikille osallistujille ilmoittautumisajan päätyttyä sähköpostitse.

Koulutus toimii parhaiten Google Chrome -selaimella – älä käytä Internet Exploreria.

Päivämäärä

25 tammi 2022

Aika

09:00 - 11:00

Paikallinen aika

  • Aikavyöhyke: America/New_York
  • Päivä: 25 tammi 2022
  • Aika: 02:00 - 04:00

Kouluttaja

QR-koodi

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *