Päätöksentekoasiakirjojen käsittely ja julkisuus – pöytäkirjat, liitteet ja muu materiaali

Kuntavaalietu! Olemme pidentäneet touko-kesäkuun koulutustallenteiden katseluajan 14 päivästä 3 kuukauteen, jotta vaalitoimitsijoina toimivat ehtivät katsoa tallenteen itselleen sopivana ajankohtana.

Tässä koulutuksessa käsitellään kunnan keskeisten päätöksentekoasiakirjojen käsittelyä ja mitä siinä pitää ottaa huomioon. Tämä on aihe, jota moni varmasti pohtii omassa työssään ja josta meiltä on toivottu koulutusta. Pöytäkirjan pitämisestä säädetään kuntalaissa, mutta laissa ei ole säännöksiä pöytäkirjan sisällöstä. Pöytäkirjojen arkistointi suoritetaan arkistolainsäädännön mukaan, eikä kuntalain säännöksellä poiketa arkistolain velvoitteista.

Koulutuksessa käydään läpi liitekäytäntöjä päätöksentekoprosessissa. Mitä tietoja tarvitsee laittaa asiakirjoihin tai mitä voi jättää pois? Miten pöytäkirjoja sekä liitteitä ja oheismateriaalia käsitellään, kirjataan ja säilytetään? Liiteaineistojen ja oheisaineistojen käsittelyyn liittyy myös julkisuus- ja arkistointikysymyksiä. Koulutuksessa käydään läpi myös asiakirjojen salassapidettäviä tietoja. Lisäksi koulutuksessa saadaan selkeys asiakirjojen kulkuun kirjaamisprosessissa. Koulutuksessa käsitellään päätöksentekoasiakirjoja käytännönläheisesti ja saat kouluttajalta käytännön vinkkejä ja ohjeita.

Kouluttajana toimii Janakkalan hallintosihteeri Minna-Liisa Mäkilä. Hän on kouluttanut aiemmin Hallintoakatemian koulutuksissa ja saanut erityisen hyvää palautetta käytännönläheisistä esimerkeistä. Mäkilä on toiminut myös asianhallintasihteerinä, keskushallinnonsihteerinä sekä asianhallintajärjestelmän (Kuntatoimisto Tweb, Valmu) uudistamisprojektissa ja käyttöönotossa mukana asiantuntijana. 

OHJELMA

klo 12.45 voit testata yhteyksiä

klo 13 Koulutus alkaa

Kunnan keskeiset päätöksenteon asiakirjat ja niiden käsittely päätöksentekoprosessissa
Liiteaineistojen ja oheisaineistojen käsittely, julkisuus, arkistointi
Salassapidettävät tiedot asiakirjoissa
Asiakirjojen kulku kirjaamisprosessissa
Käytännön vinkit
Ohjeita ja hyviä käytäntöjä

klo 15 koulutus päättyy

Ilmoittaudu koulutukseen 4.5. mennessä.

Ryhmäalennus:

5-7 osallistujaa, 150 €/hlö (+ALV 24%)
8-10 osallistujaa, 130 €/hlö (+ALV 24%)
11-14 osallistujaa, 110 €/hlö (+ALV 24%)
15-19 osallistujaa, 95 €/hlö (+ALV 24%)
20-29 osallistujaa, 80 €/hlö (+ALV 24%)
30-39 osallistujaa, 70 €/hlö (+ALV 24%)
40-49 osallistujaa, 60 €/hlö (+ALV 24%)
50-75 osallistujaa, 45 €/hlö (+ALV 24%)
76-100 osallistujaa, 35 €/hlö (+ALV 24%)
yli 100 osallistujaa, pyydä tarjous (info@hallintoakatemia.fi)

Ryhmän vähimmäiskoko on ilmoitettava viimeistään viikkoa ennen koulutusta.

Ryhmähinnat ovat voimassa, kun samasta organisaatiosta osallistuu useampi henkilö (väh. 5 hlöä) ja ryhmä laskutetaan samalla laskulla.

  • Kenelle tapahtuma on tarkoitettu : Koulutus on tarkoitettu sihteereille, pöytäkirjanpitäjille, valmistelijoille ja kaikille, jotka käsittelevät päätöksentekoasiakirjoja kunnassa. Koulutus sopii myös hyvin kirjaamoissa ja arkistotehtävissä toimiville.

Päivämäärä

11 touko 2021
Vanhentunut!

Aika

13:00 - 15:00

Paikallinen aika

  • Aikavyöhyke: America/Los_Angeles
  • Päivä: 11 touko 2021
  • Aika: 03:00 - 05:00

Hinta

160 € (+ alv 24 %)

Kouluttaja

QR-koodi

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *