Paikkatietojen julkisuus ja tietosuoja

Viranomaisten hallussa on paljon julkisin varoin hankittua tai niille toimitettua paikkatietoa. Paikkatietoja voidaan hyödyntää viranomaistoiminnassa ja kaupallisesti, ja hyötyjinä voivat olla useat tahot. Henkilötietojen laajasta käsitteestä johtuu, että paikkatiedot ovat usein henkilötietoja. Tästä johtuen niitä käsiteltäessä on noudatettava Euroopan unionin yleistä tietosuoja-asetusta ja kotimaista tietosuojalakia. Julkisten paikkatietojen luovutukseen sovelletaan julkisuuslakia, mutta tietoja luovutettaessa on otettava huomioon myös tietosuojalainsäädäntö, jos paikkatiedot ovat henkilötietoja.

HUOM! Jos koulutuksen ajankohta ei sovi sinulle, voit tilata meiltä koulutuksen tallenteen klikkaamalla ilmoittautumislomakkeella En halua osallistua webinaariin, vaan tilaan sen tallenteen. Tallenteen hinta on sama kuin koulutuksen osallistumismaksu ja se on katsottavissa 14 vuorokauden ajan.

Ilmoittaudu koulutukseen viimeistään 24.8.2022.

OHJELMA

9.00 Koulutus alkaa

– Mikä on paikkatieto?
– Henkilötiedon käsite, ja milloin paikkatieto on henkilötietoa
– Milloin henkilötietolainsäädäntöä sovelletaan?
– Millä perusteilla paikkatietoja saa käsitellä, kun ne ovat henkilötietoja?
– Julkisuusperiaate ja sen soveltaminen käytännössä
– Julkisuuslain ja henkilötietojen suojan yhteen sovittaminen
– JulkL 16 § 3: millä edellytyksillä ja miten paikkatietoja saadaan luovuttaa?
– Onko sähköisellä ja muunlaisella luovuttamisella eroa?

11.00 Koulutus päättyy

KOULUTTAJA

Kouluttajana toimii Helsingin yliopiston viestintäoikeuden professori, varatuomari Päivi Korpisaari. Päivi on aiemmin käsitellyt koulutuksen teemoja mm. ympäristöministeriölle tekemässään selvityksessä Henkilötiedot ja paikkatiedot – Miten tietosuojalainsäädäntö vaikuttaa paikkatietojen julkaisemiseen ja luovuttamiseen.

 

HINNAT

160 € (+ alv 24 %) / osallistuja.

Ryhmäalennus:

5-7 osallistujaa, 150 €/hlö (+ALV 24%)
8-10 osallistujaa, 130 €/hlö (+ALV 24%)
11-14 osallistujaa, 110 €/hlö (+ALV 24%)
15-19 osallistujaa, 95 €/hlö (+ALV 24%)
20-29 osallistujaa, 80 €/hlö (+ALV 24%)
30-39 osallistujaa, 70 €/hlö (+ALV 24%)
40-49 osallistujaa, 60 €/hlö (+ALV 24%)
50-75 osallistujaa, 45 €/hlö (+ALV 24%)
76-100 osallistujaa, 35 €/hlö (+ALV 24%)
yli 100 osallistujaa, pyydä tarjous (info@hallintoakatemia.fi)

Ryhmän vähimmäiskoko on ilmoitettava viimeistään viikkoa ennen koulutusta.

Ryhmähinnat ovat voimassa, kun samasta organisaatiosta osallistuu useampi henkilö (väh. 5 hlöä) ja ryhmä laskutetaan samalla laskulla.

HUOM! Mikäli organisaatiollasi on Hallintoakatemian koulutuslisenssi, kirjoita laskutustiedoksi organisaatiosi lisenssikoodi ja y-tunnus.

Lähetämme koulutusvahvistukset osallistumislinkkeineen kaikille osallistujille ilmoittautumisajan päätyttyä sähköpostitse.

Koulutus toimii parhaiten Google Chrome -selaimella – älä käytä Internet Exploreria.

Ilmoittautuminen

Varattavissa olevat ilmoittautumiset: 100
Tällä erää lippu on valitettavasti loppuunmyyty. Toinen

Päivämäärä

31 elo 2022

Aika

09:00 - 11:00

Paikallinen aika

  • Aikavyöhyke: America/New_York
  • Päivä: 31 elo 2022
  • Aika: 02:00 - 04:00

Hinta

160,00 € (+ alv 24 %)
Koulutusluokat
Ilmoittaudu
QR-koodi

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.