Kunnalliset luottamushenkilöpäivät tarjoaa työkaluja sekä ajantasaista tietoa tulevista uudistuksista

Kesäkuussa 2017 valitut kuntien luottamushenkilöt ovat ehtineet totutella rooleihinsa nyt reilun puolen vuoden ajan. Luottamushenkilön roolin hoitamisen kannalta on oleellista pysyä ajan tasalla kuntakenttää koskevista asioista sekä tulevista uudistuksista. Uudistuksista suurimpaa huomiota on saanut yksinoikeudella sote- ja maakuntauudistus – onhan kyseessä suurin julkisten palveluiden järjestämistä koskeva muutos Suomessa.  

Uuden kuntalain myötä kunnissa on laadittu uusia strategioita, joiden rooli kunnan päätöksenteossa on kuntalakiuudistuksen myötä entistä vahvempi. Kuntastrategia on oikein tehtynä ja käytettynä tärkeä myös kunnan kehittämisen kannalta. Luottamushenkilöpäivien koulutuksissa käydään läpi mm. kunnan uutta strategista johtamista, luottamushenkilöiden roolia kunnan uudistamisessa sekä osallisuuden uusia keinoja kuntien päätöksenteossa. Koulutuspäivillä perehdytään myös ajankohtaisimpien uudistusten ajantasaiseen tilanteeseen sekä siihen, mikä niiden vaikutus on luottamushenkilöiden rooliin. Aiheita käsitellään käytännönläheisellä ja keskustelevalla tavalla.

FCG Koulutus ja Hallintoakatemia järjestävät yhteistyössä Kunnalliset luottamushenkilöpäivät 26.4. – 28.4.2018 Viking Line M/S Mariellalla (Helsinki-Tukholma-Helsinki). Koulutuspäivä on tarkoitettu nimenomaan kuntien luottamushenkilöille: valtuutetuille, lautakuntien jäsenille, puheenjohtajistolle sekä vaikuttamistoimielinten jäsenille ja varajäsenille. Koulutukset tarjoavat luottamushenkilöille uusia työkaluja ja kehittää osaamista kunnan poliittisessa johtamisessa.

Luottamushenkilöpäivillä puhumassa ovat mm. kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen, HTT Kaija Majoinen, FCG Koulutus Oy:n toimialajohtaja Jari Koivisto sekä Hallintoakatemian erityisasiantuntijat Tuuli Tarukannel ja Ulla Tirronen.

Kunnallisten luottamushenkilöpäivien tarkkaan ohjelmaan, osallistumismaksutietoihin sekä ilmoittautumiseen pääsee täältä.

LUE MYÖS