Koulutuksissamme on ollut viime aikoina paljonkin puheena kuntalaisten odotukset kunnan hallintoa ja toimintaa kohtaan. Kuntalaiset toivovat aiempaa enemmän esimerkiksi tiedolla johtamista. Aiheet ja keskustelut eivät sinällään ole uusia, mutta näiden merkitys korostuu nykyisin esimerkiksi tiedon nopean ja kritiikittömän leviämisen ja levittämisen myötä. Moni meistä varmasti sortuu ”klikkiotsikoihin” ja levittämään vaikkapa twiittiä pelkän otsikon perusteella.

Asia tuli jälleen mieleeni, kun kävimme kunta-alan palkkaukseen, työskentelyyn ja resursseihin liittyviä keskusteluja. Puhuimme esimerkiksi hallinnon työstä, kuormittavuudesta, jatkuvista uudistuksista ja työn vaativuudesta. Kuntasektorin työt ja työskentely niputetaan yleensä yhden ison kokonaisuuden ja katon alle. Kuntatyö on kuitenkin hyvin vaihtelevaa, hallinnon, johtamisen ja asiakaspalvelun töistä kasvatukseen, opetukseen ja hoitotyöhön. Kaikessa tässä vaaditaan koko ajan itsensä kehittämistä, uutta tietoa ja uusia työtapoja. Kuntamaailman maine joustamattomana linnakkeena on aikansa elänyt – sen lisäksi, että tarvitaan tiedolla johtamista, tarvitaan myös maineen ravistelua. Kunta on ja kunta pystyy elämään ajassa. Vaikka meillä on tiukkaa sääntelyä, on myös monia hyviä mahdollisuuksia.

Kunta-alan työstä ja todellisuudesta on saatavissa erittäin paljon luotettavaa faktaa keskustelujen ja päätöksenteon pohjaksi. Kunnilla on käytössään hyviä erilaisia malleja muun muassa työhyvinvointiin, henkilöstön koulutukseen, työn vaativuuden arviointiin ja palkkaukseen. Vertailu muihin kuntiin ja hyvän mallin etsiminen on jo arkipäivää monelle kunnalle. Kuntatyö on ja pystyy myös tulevaisuudessa olemaan houkuttelevaa ja kilpailukykyistä – myös itsensä kehittämisen ja palkkauksen osalta.

Tule hakemaan vauhtia tähän haastavaan, mutta mielenkiintoiseen projektiin järjestämästämme koulutuksesta: Onko teillä tehtävien vaativuuden arvioinnin uudistaminen tai prosessin teko edessä?

Tehtävien vaativuuden arviointi – TVA tiivistettynä: etäkoulutus 9.5.2018 klo 14-16

Kouluttajana toimiva Mikko Nyberg on sopivan provosoiva, mutta kuitenkin kertoo miten parhaiten lopputuloksesta saadaan työnantajan ja henkilöstön mielestä organisaatioon sopiva malli.

Lisää aiheesta

Uusi kunta ..vai sittenkin vanha kuntalaisuus? Entisen kotikaupunkini koulutusta valmistellessani ja ajatellessani itselleni läheisesti tutun kunnan asioita ja tulevaisuutta, aloin pohtimaan kuntal...
Ei maaseutua – ei kaupunkia, terveiset Suome... Maaseutupolitiikkaa, aluepolitiikkaa, kaupunkipolitiikkaa. Tarpeita erilaisten politiikkojen toteuttamiseen tuntuu näin erityisesti maakuntauudistukse...
Lapsen oikeudet hallinnossa Yk:n lasten oikeuksien sopimus on jo vuodesta 1991 asettanut julkiselle hallinnolle vaatimuksia lapsen oikeuksien toteutumisesta ja turvaamisesta. S...
Kuntien omat mobiilisovellukset auttavat, osallist... Kuntien digitalisaatio on ollut viime vuosina noussut suureksi puheenaiheeksi palvelujen kehittämisestä puhuttaessa. Palvelujen digitalisoimisen nähdä...
Tuuli Tarukannel on FacebookTuuli Tarukannel on LinkedinTuuli Tarukannel on Youtube
Tuuli Tarukannel
ErityisasiantuntijaHallintoakatemia
Olen kuntia eri puolilla maata ja erilaisissa tehtävissä katsonut HTM. Kiinnostuksen kohteinani on kaikki kuntiin ja hallintoon liittyvä. En ole törmännyt ongelmaan, joka ei ratkeaisi lukemalla Harjula-Prättälää tai juoksemalla.
Asiasanat: , , , , ,

Pin It on Pinterest

Share This