Kymmenen vinkkiä videokoulutusta jännittävälle

Jostain syystä moni jännittää videokouluttamista tai videoiden tekemistä, vaikka ei muuten esiintymistä jännittäisikään.

Esiintymisjännitystä voi vähentää esimerkiksi seuraavien vinkkien avulla:

1.     Valmistaudu huolella tilaisuuksiin, tarvittaessa pyydä joku auttamaan tekniikassa.

2.    Kouluta videolla aluksi vain aiheista, jotka tunnet täydellisesti ja pystyt asrvioimaan esimerkiksi ajankäytön.

3.    Avaa videokoulutusvälineet ajoissa ja rauhoitu, testaa tarpeeksi (mutta älä liian ajoissa, ettet ehdi kerätä paniikkia)

4.    Muista, ettei jännitys näy päällepäin niin pahasti kuin se tuntuu.

5.    Älä vaadi esiintymiseltäsi täydellisyyttä, kaikille sattuu jotakin ja muut eivät luultavasti huomaa sitä tai muista sitä hetken päästä.

6.    Älä kiinnitä liikaa huomiota jokaiseen esiintymisen yksityiskohtaan, jotta et keskity liikaa tutkimaan reaktioitasi

7.    Muista, että saatat jännittyneenä tulkita muiden reaktioita myös väärin, negatiivinen ilme voi olla jonkun perusilme tai hän on voinut juuri saada huonoja uutisia – kaikki ei liity sinuun.

8.    Kiinnitä huomiota myönteisesti suhtautuviin osallistujiin ja ylipäänsä myönteisiin asioihin.

9.    Koulutuksen jälkeen: mieti, että se meni hyvin ja, että jokainen koulutus on kokemus lisää siihen, että lopulta olet niin kokenut, ettet enää juuri jännitä tai hallitset jännityksesi

10. Tärkein: muista jatkossa aina itse osallistujana kunnioittaa esiintyjää ja kiinnittää huomiota muiden esiintymiseen ja oppia siitä.

LUE MYÖS