Marraskuun koulutusnostot

Hallintoakatemian marraskuu on täynnä mielenkiintoisia, käytännönläheisiä ja ammattitaitoasi täydentäviä koulutuksia. Suurin osa koulutuksista toteutetaan muutaman tunnin mittaisina webinaareina, joihin osallistumiseen et tarvitse muuta kuin nettiyhteydellä varustetun laitteen. Voit osallistua koulutukseen mistä vain! Tutustu siis rohkeasti loppuvuoden koulutuskalenteriin ja katso, lyötysikö listalta sinulle hyödyllisiä tai sinua kiinnostavia koulutuksia. 

Seuraavaksi käymme läpi koulutussuunnittelijamme Elina Lähteenmäen viisi marraskuun koulutusnostoa.

 

Seurakunnan perintäasiat, yksityishenkilön ja kuolinpesien perintäasiat 14.11.2022 klo 13-15 

Koulutuksessa käsitellään erääntyneiden seurakunnan saatavien perintää. Koulutuksessa käsitellään perintäprosessin etenemistä ja erilaisia toimenpidemahdollisuuksia saatavien asianmukaiselle perinnälle. Koulutuksessa käsitellään yksityishenkilöiden saatavien perinnän lisäksi kuolinpesien saatavien perintää ja kuolinpesiin liittyviä erityistilanteita. 

 

Julkisuuslaki ja tietosuoja koulusihteerille 15.11.2022 klo 12-15 

Julkisuus- ja tietosuojakysymykset saavat koko ajan kes­kei­sem­män ase­man koulusihteerin työssä. Koulutuksessa käsitellään julkisuutta ja salassapitoa tietojen luovuttamisen näkökulmasta. Lisäksi koulutuksessa käydään läpi henkilötietojen käsittelyä yleisen tietosuoja-asetuksen ja tietosuojalain mukaisesti.   

 

Maa-aineslain mukainen lupamenettely ja valvonta 22.11.2022 klo 9-11 

Tässä koulutuksessa tutustutaan maa-ainesten ottamista koskeviin lakisääteisiin velvoitteisiin. Lähtökohta on lupa- ja valvontaviranomaisen (kunnan ympäristönsuojeluviranomainen) näkökulma. 

 

Miten vastaan tietopyyntöön kunnassa? 25.11.2022 klo 9-11 

Koulutuksessa käsitellään tietopyyntötilanteita konkreettisesti ja käytännönläheisesti. Koulutuksen aikana käydään läpi sitä, miten tietopyyntöihin vastataan. Tietopyyntötilanteet vaihtelevat ja tässä koulutuksessa käsitelläänkin keskeisimpiä tietopyyntötilanteita, kuten asianosaisen tietopyyntöä, toisen viranomaisen kanssa käytävää tietojenvaihtoa taikka tietopyyntöön reagoimista sekä esimerkiksi luottamushenkilön tietopyyntöä. Koulutuksessa mennään suoraan asiaan ja sen aikana saat vinkkejä ja toimintaohjeita tietopyyntöjen käsittelyyn. 

 

Klinikka- ja osastosihteerien koulutuspäivä  30.11.2022 klo 9-16 

Klinikka- ja osastonsihteerien koulutus on suunniteltu vastaavan koulutuspäivän palautteen ja toiveiden pohjalta. Koulutuksen teemat tulevat koko ajan muutoksessa olevasta terveydenhuollon käytännön elämästä ja toimintaympäristöstä. Koulutus on tarkoitettu julkisen ja yksityisen terveydenhuollon klinikka- ja osastonsihteereille sekä vastaavaa työtä tekeville. Koulutuspäivä sopii myös erikoissairaanhoidossa ja perusterveydenhuollossa toimiville sihteereille. 

 

Nähdään koulutuksissa! 

LUE MYÖS