Mikä on se oikeasti kaikkein kaunein kesäkunta?

Tätä kysyimme kesään valmiilta tai valmistautuvilta yhteistyökumppaneiltamme ja saimme tähän, joka kesä joltain taholta toistuvaan kysymykseen, odotettuja vastauksia. Kysymystä tehdessäkin tuli jo hieman luvaton olo. Saako tällaista edes kysyä? Onko se vähän sama kuin kysyisi kuka lapsistasi on rakkain? Eli voiko tällaista keinotekoista järjestykseen laittamista enää lietsoa, jos se vaihtelee tilanteiden, kokemusten, elämysten ja oman historian mukaan? Kysyimme kuitenkin ja jokainen voi vilpittömästi oman, siihen astiseen kokemukseensa perustuen antaa siihen oman, rehellisen vastauksensa. Vain minimaalisesti riman yli, eli lukuisat muut kunnat pienimmällä mahdollisella erolla pessyt kunta, on Tampere. Onnea Tampere, olet Hallintoakatemian virallinen Kaunein kesäkunta 2020! Onnellisia olemme senkin puolesta, että asuinkunnan lisäksi toimistomme Tampereen Pinninkadulla antaa meille kotiseuturakkauden tunnetta kosolti lisää. Ja Hallintoakatemian oma väki ei tähän äänestämällä osallistunut. Ja vaikka olisikin, niin nähtäväksi olisi jäänyt, kenelle ne äänet olisivat menneet? Jyväskylään, Kihniöön, Asikkalaan?

Jokainen kunta, joka sai ehdotuksia, herätti lämpimiä ajatuksia heti, jos itsellä oli sinne minkäänlaista kontaktipintaa. Johtuuko se lämmöstä ja kesäilosta vai onko niin, että niin kunnat kuin ruuat, jäätelöt ja juomatkin tuntuvat kaikki maistuvan jotenkin niin paljon paremmilta tämän omituisen kevään jälkeen räjähtäneessä äkillisessä kesässä, jossa kaikki tuntuu olevan taas mahdollista ja jossa kaksi kuukautta sitten ränsistyneeltä hökkeliltä näyttänyt kiinteistö on muuttunut tässä valossa söpöksi mökiksi.

Toisaalta jos niin haluaa, löytää kaikkea muuta kuin kauneutta ihan mistä tahansa. Mutta näinhän se on aina. Kyllä kai Tampereeltakin on helppo löytää ikävän näköisiä, revittyjä katuja ja rakennuspölyä, kun niiden suuntaan haluaa tuijottaa. Hyvä taito elämässä, on kuitenkin osata katsoa kauneutta ja nyt siihen tarjoutuu synkimmällekin murehtijalle aitoja, runsaita mahdollisuuksia. Ystävien somepäivitykset tulvivat eteläeurooppalaisia kahvilakokemuksia kotikulmilta, mummi ui kaksi pitkää uintilenkkiä lempeässä järvivedessä, ystävä toipuu leikkauksesta aurinkotuolissaan, ulkouima-altaan pärskeessä, työkaveri tekee etätyöpäivää järven rannalla burgereita grillaten, iltasaunan jälkeen ei voisi päätellä, ellei tietäisi, mikä kellonaika on.

Oli meillä sitten työ-, loma-, lomautus-, vapaa- tai mitä tahansa aikaa, niin aikaa meillä on. Ja nyt juuri, erilaista kuin hetki sitten.

Arvoimme kolme voittajaa Kaunein kesäkunta -kyselyymme osallistuneista, joille lähti pienet Hallintoakatemia-terveiset. Onnea teille!

Blogipalstallammekin pidämme pienen kesätauon. Mutta älä epäröi olla meihin yhteydessä, missä tahansa arveletkin meidän voivan olla avuksesi tai hyödyksesi. Meistä aina joku on kuulolla!

Kiitos, kun olette rämpineet kanssamme tämänkin kummallisen kevään. Nautitaan kauniista kesäkunnista, ja elämästä!

Tuuli, Pilkku ja Henri

LUE MYÖS