Aikoinaan kun lähdimme tekemään ensimmäistä Hallintoakatemian verkkokurssia, lähdimme tavoittelemaan seuraavia asioita:
-että kurssista muodostuisi tiivis tietopaketti – että olemme onnistuneet tiivistämään olennaiset asiat ymmärrettäväksi ja loogiseksi kokonaisuudeksi;
-että voi opiskella milloin vain kurssin aukioloaikana (oppiminen ei ole aikaan sidottua);
-että vastaukset kysymyksiin saa heti, jotta oppiminen voi tapahtua heti (eikä tarvitse odottaa kenenkään tarkistuskierroksia);
-että verkkokursseilla oppiminen tukeutuisi erityisesti videoiden, hyvän lisämateriaalin sekä tiiviiden, automaattisesti itsensä tarkastavien tehtävin varaan.

Käytännössä loimme konseptin, jossa verkkokurssin teema on pilkottu neljään viikkoon eli neljään eri moduuliin. Jokaisessa moduulista löytyy videoita, lisäoppimismateriaalia ja testaa tietosi- tehtäviä.

Matkan varrella konsepti on kirkastunut ja toivottavasti sitä myöten myös parantunut. Monenlaisia kokeilujakin on ehditty tekemään vuosien varrella. Erityisesti olemme huomanneet, että mitä pienempiin, konkreettisempiin aiheisiin pystymme verkkokurssin ”pilkkomaan”, sen suositumpi siitä todennäköisesti tulee.

Viime aikoina olemme pyrkineet kiinnittämään erityistä huomiota esimerkkien lisäämiseen verkkokursseillamme. Niitä kun tuntuu, ettei voi olla koskaan liikaa. Aina palautteesta löytää pyynnön, että ”voisiko esimerkkejä olla lisää”. Konkreettia työelämän käytännön sovellustilanteita – niistä tuntuvat kaikki oppivan parhaiten!

Nyt olemme lähteneet pohtimaan myös laajempien ja Hallintoakatemialla uudenlaisten verkkokurssien työstämistä: pidempien, valmentavien verkkokurssin luomista. Esimerkkinä tästä työstämme tällä hetkellä kuntaviestinnän verkkovalmennusohjelmaa, josta kerromme lisää lähiaikoina.

Mihin suuntaan haluaist, että verkkokurssimme kehittyvät tulevaisuudessa?

Onko jokin aihe, josta haluaisit, että teemme seuraavaksi verkkokurssin?

***

Hallintoakatemian verkkokurssit  pidetään seuraavan kerran 17.5.-14.6.:
Asiakaspalvelu kunnassa
Hallintolaki ja parempi hallinto – parempi päätös
Henkilötietojen julkaiseminen netissä
Kuntalaki sihteerille 
Miten julkaisen päätökset netissä kuntalain mukaan?
Tietosuojan perehdytyspaketti kunnille

Tutustu tarkemmin verkkokursseihimme ja ilmoittaudu mukaan täältä: https://hallintoakatemia.fi/koulutus/verkkokurssit/

Hallintoakatemia
Asiasanat:

Pin It on Pinterest

Share This