16.6.2017 Rovaniemi (Hotel Santa Claus, Korkalonkatu 29)

Koulutuksen esittely:

Koulutus on täsmäkoulutus kuntien uusille luottamushenkilöille. Koulutuksessa käydään läpi kunnan toiminnan erityispiirteitä, perehdytään kunnan johtamiseen, päätöksentekomenettelyyn, hallintoon sekä kunnan talouteen. Koulutuspäivässä kuullaan ajankohtaisten sote- ja maakuntauudistusten tilanne ja miten uudistukset vaikuttavat luottamushenkilön rooliin.  Aihetta käsitellään käytännönläheisellä ja keskustelevalla tavalla.

Ilmoittaudu tästä 30.5.2017 mennessä. (ROVANIEMI 16.6.2017)

Kohderyhmä: Koulutus on tarkoitettu kuntien luottamushenkilöille.

Hinta: 260 euroa (+alv 24 %) / osallistuja Hintaan kuuluu koulutus, koulutusmateriaali ja ohjelmaan merkityt tarjoilut. Osallistumismaksu laskutetaan koulutuspäivän jälkeen. Ilmoittautumisen voi peruuttaa maksutta aina ilmoittautumispäivään asti.

Huomioithan ilmoittautuessasi, että mikäli haluat, että kuntasi maksaa osallistumisen näille koulutuspäiville, niin muistathan kysyä kunnastasi luvan osallistua. 

Ohjelma

klo 9.00 alkaen tervetulokahvit

9.30 Kunnan toiminta

Miten kunta toimii

  •       Kuntia ohjaava lainsäädäntö
  •       Kunnan toiminta ja toimielimet
  •       Demokratia ja vaikuttaminen

Kunnan johtaminen

  •       Kunnan johtamisen kokonaisuus
  •       Kuntastrategia, johtajasopimus, konserniohje
  •       Luottamushenkilön asema

Tuuli Tarukannel, erityisasiantuntija, Hallintoakatemia 11.30 Lounas 12.30 Päätöksenteko- ja hallintomenettely

  •       Hallintosääntö
  •       Keskeiset päätöksentekokäytäntöihin vaikuttavat asiat

Tuuli Tarukannel 13.45 Kahvi 14.00 Kunnan talouden toiminta

  •       Mitä uuden luottamushenkilön tulee tietää taloudesta
  •       Miten kunnan talouteen voi vaikuttaa?

Hallinto- ja talousjohtaja Joonas Yliluoma, Urjalan kunta

16.00 Koulutuksen päätös

Kouluttajat: 

Erityisasiantuntija, HTM Tuuli Tarukannel

Tarukannel on koulutukseltaan hallintotieteiden maisteri ja hän työskentelee Hallintoakatemiassa erityisasiantuntijana. Hänellä on pitkä kokemus kuntien henkilöstön ja luottamushenkilöiden kouluttamisesta sekä verkkokurssien tutorina toimimisesta. Tarukannel on työskennellyt muun muassa oikeusministeriössä, Kuntaliitossa, FCG:llä ja kunnan keskushallinnossa. Hän on kirjoittanut tai toimittanut useita oppaita tai osia niistä, joita ovat mm. Puheenjohtajan ABC, Tuloksellinen lautakuntatyö sekä Kunnan muutoksenhakuopas. Lisäksi hän on kuulunut Editan julkisoikeuden lakikirjan toimituskuntaan useita vuosia.

Hallinto- ja talousjohtaja, HTM Joonas Yliluoma

​Yliluoma toimii Urjalan kunnan hallinto- ja talousjohtajana. Hän toimii työssään luottamushenkilöiden kanssa yhteistyössä vastaten erityisesti kunnan taloudesta sekä myös luottamushenkilöiden koulutuksesta. Yliluoma on koulutukseltaan hallintotieteiden maisteri kunnallisoikeudesta.

“Kouluttaja oli todella innostava ja motivoiva sekä selkeästi tiesi mistä puhui. Hänellä oli runsaasti hyviä käytännönläheisiä esimerkkejä, josta erityiskiitos.”

Hallintoakatemia

Pin It on Pinterest

Share This