Paremman hallinnon esimerkit vuonna 2018

Viime vuonna nostimme esiin mielenkiintoisia faktoja eri kunnista vuoden jokaisella viikolla. Tänä vuonna päätimme nostaa esiin hyvän hallinnon tekoja. Hallinto nähdään monesti hyvin teknisenä ja irrallisena alureena kunnan toiminnassa. Silti hyvä hallinto on yksi jokaisen kansalaisen perusoikeuksista ja jokaisen kunnassa työskentelevän taikka luottamustehtävissä toimivan yksi keskeinen tehtävä on edistää hyvää, avointa hallintoa. Eri puolilla Suomea tehdään kunnissa joka päivä parempaa ja avoimempaa hallintoa edistäviä asioita. Asiat eivät välttämättä päädy uutisiin ja otsikoihin, mutta ne parantavat monen kuntalaisen perusarkea, elämää ja mahdollisuuksia vaikuttaa omiin asioihinsa.

Haluammekin tuoda vuoden aikana esiin arjen hallinnon hyviä esimerkkejä, kuten kuntalaisten osallistamista ja osallistumista, hallinnon avoimuutta sekä esimerkiksi arkea helpottavan digitalisaation hyödyntämistä.

Mikä on Sinusta hyvä esimerkki arjen paremmasta hallinnosta?

Voit seurata paremman hallinnon tekoja vuonna 2018 Facebook-, Twitter- ja Instagram -tileillämme sekä seuraavien #:n kautta: #parempihallinto #kunnat #kuntafakta

LUE MYÖS