Parempaa hallintoa suurella sydämellä – keitä me Hallintoakatemiassa oikein olemme?

Kevään edetessä ajankohtaiseksi tuli Hallintoakatemian blogin herättäminen uudelleen henkiin. Tätä varten tarvittiin paljon uutta sisältöä, johon kuuluu muun muassa strategiatekstejä sekä Hallintoakatemian verkoston jäsenten esittelytekstejä (nämä luvassa, joten pysy kuulolla!). Mieleen nousi lopulta ajatus siitä, että ehkäpä meidän pitäisi taas esitellä itsemme! Koska itsensä esittely omin sanoin tuntui kovin haastavalta, päädyimme esittelemään toinen toisemme. Alla olevat esittelyt ovat siis hyvässä hengessä yhdessä kirjoitettuja esittelyitä meistä, ketkä rakastamme hallintoa ja sen parantamista.

 

Toimitusjohtajalegenda Tuuli Tarukannel on perustanut Hallintoakatemian vuonna 2015, teen ja cokis zeron voimalla. Tuulin vastuulla on yrityksen hallinto ja luottamushenkilökoulutukset. Kannattaa olla nopeasti yhteydessä Tuuliin, jos haluaa syksylle vielä hänet kouluttamaan! Kun puhutaan puhelu ja ei-puhelu ihmisistä, niin Tuuli kuuluu jälkimmäiseen eli ensin sähköposti mieluummin kuin soitto. Tuuli on tehokas ja erittäin aikaansaava. Arkipäivien lisäksi lauantai on hänelle yleinen työpäivä tai ainakin silloin monet materiaalit koulutuksiin valmistuvat.

 

Vuonna 2017 Hallintoakatemiassa aloittanut Henri Yli-Salomäki toimii koulutuspäällikkönä sekä asiantuntijana erityisesti kuntastrategioiden parissa. Henrin vastuulle kuuluvat esimerkiksi teknisen toimialan, sivistystoimen hallinnon sekä sosiaalihuollon koulutukset. Hän on myös Hallintoakatemian epävirallinen it-tuki, jolta kysytään neuvoa tekniikan temppuillessa. Henrillä on myös ilmiömäinen kyky vastata viestiin välittömästi ja löytää puolessa sekunnissa jokaiseen tilanteeseen sopiva GIF. 

 

Henna Koskelainen aloitti Hallintoakatemiassa vuonna 2020 ja hän toimii Hallintoakatemiassa asiantuntijana. Hennan vastuulle kuuluvat hallinnon koulutukset, mutta myös osa sote-koulutuksistamme on hänen vastuullaan. Lisäksi Henna on mukana konsultointihankkeissa. Joka viikkoisissa toimiston siivoustuokioissa Hennan vastuulla on aina imurointi. Henna on myös oppinut talon tavoille nopeasti, hän meinaa esitellä itsensä Tuuli Tarukanteleeksi ja on tiettävästi ainakin kerran juonut aamu kahdeksaan mennessä kolme kupillista teetä.  

 

Emma Andersson on aloittanut Hallintoakatemiassa alkuvuodesta 2021 ja toimii tällä hetkellä asiantuntijana. Emmaa kiehtoo yleishallinnon lisäksi kuntien talous ja hän onkin vastuussa talouskoulutuksistamme. Emma suunnittelee myös sihteeri-  ja henkilöstökoulutuksia. Emman kanssa samaan videoon asettautuminen on tuottanut haasteita, koska kaikki tuntevat itsensä jättiläiseksi Emman rinnalla. Toimistolle tarvitseekin seuraavana hankkia lisävarusteena koroke. Katan lisäksi Emma on ahkera junassa istuja, sillä hän reissaa Hämeenlinnasta R-junalla. 

 

Katariina Jortikka aloitti Hallintoakatemiassa harjoittelijana maaliskuussa 2021. Hän suunnittelee teknisen puolen ja sotepuolen koulutuksia. Katariina on myös suunnitellut uusia koulutuksia julkisista hankinnoista. Kata juo janoonsa maitoa, mitä muut toimistolla eivät voi ymmärtää. Kata ihmettelee, miten hänen murrettaan on sanottu niin tamperelaiseksi, koska hän puhuu puhdasta suomea. Kannattaakin soittaa seuraavan kerran, jos haluaa kysyä jotakin hankintakoulutuksista ja todeta murre itse. Kata on ahkera pendelöijä, sillä hän tulee junalla Juupajoelta asti Tampereelle toimistolle.

 

Kerttu Pöntinen on tuorein tulokas, sillä hän aloitti Hallintoakatemiassa vapun jälkeen 3.5. Hän sai heti ensimmäisenä päivänä tärkeän vastuutehtävän, nimittäin ilmoittautumiset, joita tulee tällä hetkellä mukavaan tahtiin. Kotoisin Kerttu on Jyväskylästä, samoin kuin toimitusjohtajalegendamme Tuuli. Jo heti alkuun Kertun into oppia on ollut ihailtavaa, ja hän on uskollisesti kantanut vihkoa ja kynää koko ajan mukana muistiinpanoja varten. Hän on ottanut haltuunsa ilmoittautumisexcelin ja on heti ensimmäisestä päivästä lähtien hoitanut sitä tyylikkäästi.

 

 

LUE MYÖS