Kuntastrategia

Kuntastrategia

Olemme laatineet useiden eri kokoisten kuntien kanssa kuntastrategioita.  Pidämme tärkeänä sitä, että strategia laaditaan yhdessä ja aidosti osallistaen ja osallistuen. Pidämme tärkeänä myös sitä, että strategiatyö pidetään käytännönläheisenä ja konkreettisena. asioista puhutaan arjenkin tasolla. Kunnissa strategian tulee olla myös konkreettinen johtamisen väline ja sen vuoksi, strategiassa onkin hyvä olla selkeät tavoitteet, toimenpiteet sekä mittarit, joilla näiden toteutumista seurataan.

Strategia laaditaan kunnan määrittämillä välineillä ja tavalla. Strategian laatimisessa olemme käyttäneet esimerkiksi seminaareja, työpajoja,  kuntalaiskyselyjä, kuntalaisiltoja, henkilöstön kehittämispäiviä ja sidosryhmätilaisuuksia. Vastaamme tarvittaessa myös strategian graafisen ulkoasun laatimisesta sekä strategia-asiakirjan laatimisesta. Meiltä voi saada strategian “avaimet käteen” periaatteella taikka tarpeen mukaan yksittäisiäkin työpajoja, tilaisuuksia tai kyselyitä.

Hallintoakatemian strategiatyöstä sanottua:

“Hallintoakatemia tarjosi asiantuntija- ja valmisteluapua kaupunkimme strategiatyöhön. Konsulttien sitoutuminen prosessiin oli poikkeuksellisen korkeatasoista. Tuntui kuin he olisivat eläneet kaupungin ja kaupunkilaisten arkea yhdessä kaupungin omien johtavien viranhaltijoiden ja poliittisten päättäjien kanssa.”  (FT, Reijo Siltala, joka toimi Kokemäen kaupunginjohtajana, kun strategiaa laadittiin vuosille 2017-2020)

”Hallintoakatemia valikoitui hyvien referenssiensä ja ennakkoluulottomuutensa pohjalta tekemään kanssamme Suomen 1. Arkiturvallista Kuntastrategiaa. Aikataulumme Myrskylässä oli verrattain tiukka, sillä halusimme valmistella uuden strategian kesä-syyskaudella 2019 noin kuuden kuukauden aikana, jotta starttaisimme uusilla eväillä luontevasti jo seuraavan toimintavuoden alusta 2020. Pienenä ja ketteränä toimijana Hallintoakatemia pystyi tähän ja pysyimme aikataulussa sovitusti.” (Kunnanjohtaja Sam Vuorinen, Myrskylä)

Pyydä siis tarjousta ja pohditaan teille sopivinta tapaa tehdä yhteistyötä!

Tässä muutama esimerkki strategioista, joiden laatimisessa olemme toimineet kumppaneina:

    

   

Strategiatyöstä meillä vastaavat:

Tuuli Tarukannel

Henri Yli-Salomäki

Pirjo Ala-Hemmilä

Ota yhteyttä tai pyydä tarjousta.

Pysy pätevänä. Toimimme tulkkina työelämän muuttuvissa kiemuroissa.

Nojaamme vankkaan asiantuntemukseen ja kehitämme kuntakentän osaamista kanssasi.

Hallintoakatemian asiakaspalvelu:
info@hallintoakatemia.fi
Puh. 040 656 9684

Haluatko ajantasaiset tiedot koulutuksista suoraan sähköpostiisi?

MUITA PALVELUITAMME