Kuntastrategia

Kuntastrategia

Olemme uudistaneet kuntastrategiatyötämme ja vahvistaneet strategiatyöryhmäämme. Tulevan valtuustokauden kuntastrategioita tehdään uudenlaisessa ympäristössä ja uusin tarpein. Siksi myös me olemme kehittäneet toimintaamme. Pohjaamme strategiatyömme entistä enemmän nykytila- ja tulevaisuustyöpajaan, jonka tulokset kulkevat strategiaprosessin ajan mukana strategiatyössä. Lisäksi olemme monipuolistaneet käytössämme olevia työpajojen fasilitointimenetelmiä.

Olemme laatineet useiden eri kokoisten kuntien kanssa kuntastrategioita. Pidämme tärkeänä sitä, että strategia laaditaan yhdessä ja aidosti osallistaen ja osallistuen. Pidämme tärkeänä myös sitä, että strategiatyö pidetään käytännönläheisenä ja konkreettisena ja asioista puhutaan arjenkin tasolla.

Kunnissa strategian tulee olla nykytilan analyysiin perustuva konkreettinen johtamisen väline. Strategiassa on oltava selkeät tavoitteet, toimenpiteet sekä mittarit, joilla näiden toteutumista seurataan.

Pyydä meiltä tarjousta seuraavista palveluistamme:

  • koko kuntastrategiaprosessi
  • yksittäiset strategiatyöpajat
  • strategiaan liittyvä osallistaminen, kuten sidosryhmätilaisuudet
  • strategiakysely
  • strategian arviointi
  • ennakointi ja tulevaisuustyöpajat
  • avustaminen strategia asiakirjan laatimisessa
  • strategiatyön ulkoistettu projektipäällikkö

Hallintoakatemian strategiatyöstä sanottua:

“Hallintoakatemia tarjosi asiantuntija- ja valmisteluapua kaupunkimme strategiatyöhön. Konsulttien sitoutuminen prosessiin oli poikkeuksellisen korkeatasoista. Tuntui kuin he olisivat eläneet kaupungin ja kaupunkilaisten arkea yhdessä kaupungin omien johtavien viranhaltijoiden ja poliittisten päättäjien kanssa.”  (FT, Reijo Siltala, joka toimi Kokemäen kaupunginjohtajana, kun strategiaa laadittiin vuosille 2017-2020)

”Hallintoakatemia valikoitui hyvien referenssiensä ja ennakkoluulottomuutensa pohjalta tekemään kanssamme Suomen 1. Arkiturvallista Kuntastrategiaa. Aikataulumme Myrskylässä oli verrattain tiukka, sillä halusimme valmistella uuden strategian kesä-syyskaudella 2019 noin kuuden kuukauden aikana, jotta starttaisimme uusilla eväillä luontevasti jo seuraavan toimintavuoden alusta 2020. Pienenä ja ketteränä toimijana Hallintoakatemia pystyi tähän ja pysyimme aikataulussa sovitusti.” (Kunnanjohtaja Sam Vuorinen, Myrskylä)

Pyydä siis tarjousta ja pohditaan teille sopivinta tapaa tehdä yhteistyötä!

Tässä muutama esimerkki strategioista, joiden laatimisessa olemme toimineet kumppaneina:

    

   

Hallintoakatemian strategiablogit ovat luettavissa seuraavien linkkien takaa:

Osa 1: Uusi valtuustokausi, uusi kunta ja uusi strategia

Osa 2: Onko työpajoilla mitään merkitystä kuntastrategiaa tehdessä?

Osa 3: ROHKEUS – sitä tarvitaan, kun halutaan tehdä tavoitteellinen strategia

 

Strategiatyöstä meillä vastaavat:

Tuuli Tarukannel

Tuuli Tarukanteleella on lähes 20 vuoden kokemus eri julkishallinnon organisaatioista sekä vahva kuntien hallinnon, johtamisen ja strategiatyöskentelyn tuntemus. Hän on laatinut eri kokoisten kuntien kanssa kuntastrategioita sekä kouluttanut organisaatioita strategian laatimisesta. Tuuli on urallaan katsonut kuntia eri näkökulmista; viranhaltijana, luottamushenkilönä, ulkopuolisena asiantuntijana sekä väitöskirjaa laativana tutkijana.

 

Marita Lehikoinen

Mika Aaltonen

Mika Aaltonen on kauppatieteiden tohtori ja ennakoinnin & kompleksisuuden dosentti. Mika on kirjoittanut 16 kirjaa ja yli 100 artikkelia strategiasta, ennakoinnista ja yhteiskunnan  muutoksesta. Hän on konsultoinut eri maiden hallituksia ja lukuisten  suuryritysten johtoa sekä kotimaassa että ulkomailla.

 

Ota yhteyttä tai pyydä tarjousta.

Pysy pätevänä. Toimimme tulkkina työelämän muuttuvissa kiemuroissa.

Nojaamme vankkaan asiantuntemukseen ja kehitämme kuntakentän osaamista kanssasi.

Hallintoakatemian asiakaspalvelu:
info@hallintoakatemia.fi
Puh. 040 656 9684

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Haluatko ajantasaiset tiedot koulutuksista suoraan sähköpostiisi?

MUITA PALVELUITAMME