Perehdytys kunnan toimintaan -verkkokurssi (A)

Kurssi on tarkoitettu kuntaan esimerkiksi yksityiseltä sektorilta tulleelle uudelle viranhaltijalle tai työntekijälle perehdytykseksi kunnan toimintaan. Kurssilla käydään tiiviisti läpi kunnan toiminnan  Koulutuksessa käsitellään esimerkiksi sitä, miten kunnassa tehdään päätöksiä ja kuka mistäkin päättää. Koulutuksessa käsitellään kunnan toiminnan aakkosia sekä keskeisiä kunnan ja yritysten eroja. Koulutus keskittyy kunnan toimintaan liittyviin keskeisiin seikkoihin ja siinä saa tiiviin perehdytyksen kunnasta toimijana ja työpaikkana. Monesti yksityiseltä kuntaan siirtyessä kunnan toiminta tuntuu hiukan byrokraattiselta, mutta hyvällä hallinnolla ja kuntia koskevalla lainsäädännöllä on merkittävä tehtävä ihmisten oikeuksien toteuttamisessa. Tämä koulutus toimii perehdytyksenä ja perusteluna kuntien toiminnalle. 

Tämä koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat juuri siirtyneet yksityiseltä kuntaan töihin ja jotka tarvitsevat perehdytystä kunnan toiminnasta.

Kouluttajana toimii Tuuli Tarukannel Hallintoakatemiasta.

Koulutuksessa on lyhyitä videoita, Power point -materiaalia ja vapaaehtoiset oppimistehtävät. Koulutuksen suorittamiseen menee noin 2 tuntia aikaa. 

TEEMAT:

 

  • Miten kunta toimii 

 

  • Kunnan toimintaa ohjaavat keskeiset asiakirjat: Kuntastrategia, hallintosääntö, talousarvio

 

  • Kuka kunnassa päättää: Kunnanvaltuusto, kunnanhallitus ja toimielimet – miten asioista päätetään?

 

 

  • Julkisuus ja salassapito – keskeiset erot kunnan ja yrityksen välillä

 

Hinta: 50 € (+ALV 24%)

Ilmoittaudu verkkokurssille täällä. 

Kurssin aikataulu syksylle 2020:

1.9.2020 – 31.10.2020

 

 

Taidot

,

Lähetetty

15/05/2020

Pin It on Pinterest