Sähköinen arkistointi kunnassa

Sähköinen arkistointi kunnassa

Kunnissa toteutetaan aktiivisesti sähköistä arkistointia ja suunnitellaan siirtymistä sähköiseen arkistointiin. Tämän on todettu vähentävän pidemmällä aikavälillä runsaasti hallinnollista taakkaa. Sähköinen arkistointi luo hyvän perustan kuntien hallinnon prosessien digitalisoitumiselle.  Kunnat ovat kuitenkin eri vaiheessa arkiston sähköistämisessä. Osa on aloittamassa, osalla on prosessi meneillään ja osalla on jo sähköinen arkisto.

Mitä tulee ottaa huomioon, kun sähköistä arkistointia suunnitellaan ja toteutetaan käytännössä? Tarjoamme tilauskoulutusta sähköisestä arkistoinnista juuri teidän kunnalle sopivalla sisällöllä. Koulutusta suunniteltaessa huomioidaan kunnan tilanne sähköisen arkistoinnin suhteen.

Esimerkkiohjelma:

  • Sähköisen arkistoinnin aloittaminen käytännössä
  • Keskeinen lainsäädäntö, ohjeet ja määräykset, jotka ohjaavat arkistointia kunnassa
  • Asiakirjojen siirto, automatisointi ja digitaalisten aineistojen käyttö
  • Esimerkkejä ja käytännön vinkkejä

Kouluttajana toimii Juha Laine, joka toimii Tampereen kaupungilla tiedonhallintasuunnittelijana. Laine toimi projektipäällikkönä arkiston digitointiprojekti Raffessa. Juhalla on pitkä yli 10 vuoden kokemus käytännön tekemisestä arkistoasioissa.  Hän on pidetty kouluttaja, jota kehutaan esimerkiksi käytännönläheisyydestä ja hyvien esimerkkien kertomisesta. Tilauskoulutusta varten kouluttajalle on mahdollista lähettää ennakkotietoja sekä -kysymyksiä, jotta kouluttaja pääsee tarttumaan juuri tiettyä organisaatiota koskeviin seikkoihin.

Hallintoakatemialla on pitkä kokemus organisaatioiden kehittämisestä ja tilauskoulutusten räätälöimisestä juuri tietyn organisaation tai yhteisön tarpeisiin.

Tilauskoulutuksen voi tilata organisaatiolleen jo loppuvuonna 2021, mutta koulutuksen ajankohta sovittaisiin 2022 vuoden puolelle.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous:

info@hallintoakatemia.fi

Ota yhteyttä tai pyydä tarjousta.

Pysy pätevänä. Toimimme tulkkina työelämän muuttuvissa kiemuroissa.

Nojaamme vankkaan asiantuntemukseen ja kehitämme kuntakentän osaamista kanssasi.

Hallintoakatemian asiakaspalvelu:
info@hallintoakatemia.fi
Puh. 040 656 9684

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Haluatko ajantasaiset tiedot koulutuksista suoraan sähköpostiisi?

MUITA PALVELUITAMME