Työhyvinvointiin keskittyminen on sama asia kuin keskittyisi autoillessa ainoastaan kaasupolkimeen

Työhyvinvointi on tärkeä asia, mutta siihen ei voi yksin keskittyä kehittämistyössä.

Miksi? No siksi, koska autoillessakin pitää keskittyä muuhunkin, kuin yhteen polkimeen, jotta pääsemme perille turvallisesti ja joutuisasti…

Mitä meidän pitäisi oivaltaa kaasupolkimen lisäksi?

Ensimmäinen perusasia on kytkimen käyttö. Tuottavan ja hyvinvoivan organisaation rakentamisessa kytkin on tekeminen. Hyvä tekeminen yhdistettynä hyvään hyvinvointiin luo pohjan sille, että päästään matkalle kohti päämäärää. Tuottavaa ja hyvinvoivaa organisaatiota.

Tuo tekeminen tarkoittaa työn imun rakentamista. Se on työelämän kytkin. Ja kun imu on päällä, niin meille syntyy ainekset siihen, että voimme löytää parempia ratkaisuja ja vaihtoehtoja arjen työn sujuvoittamiseksi.

Tuottavuuden näkökulmasta tämä tarkoittaa sitä, että meille on syntynyt mahdollisuus laittaa isompaa vaihdetta silmään. Eli isompia vaihteitakin tarvitaan, ettei kone leikkaa kiinni, jos pidetään vain kaasu pohjassa…

Tämä ei ole vielä turvallista autoilua. Yksi tärkeä elementti puuttuu. Se on ratti, jolla varmistetaan se, että pysytään kaistojen välissä. No mitäs tämä ratin käyttö tarkoittaa ? Se on johtamista ja esimiestyötä – tällä varmistetaan oikea suunta.

Ja kauniiksi lopuksi meitä odottaa maali, jossa on toteutunut hyvinvoiva ja tuottava työyhteisö, jossa toteutuu niin hyvä suorituskyky, kuin myöskin hyvä hyvinvointi.

Työntekijäkokemus on kunnossa ja ainekset pesunkestävälle työnantajamielikuvalle on myöskin olemassa. Työnantajamielikuvakaan ei ole enää ainoastaan iloisten videoiden varassa.

Sitten pitää vielä muistaa, että et ole liikenteessä yksin. Muutkin kisaavat osaavasta työvoimasta.

Tähänkin löytyy ratkaisu siitä, että keskitytään rauhalliseen perusajosuoritukseen.

Laitetaan kytkin pohjaan, ykkönen silmään ja varovasti kaasua. Ja muista ratti. Katso vielä kerran vasempaan ja sitten oikeaan. Nauti matkasta.

Kirjoittaja Tomi Kasurinen on DreamLeader® Oy:n toimitusjohtaja ja perustaja.

LUE MYÖS