Verkkokurssit – mainettaan parempia

Olen aloittanut kunta-alan verkkokoulutusten kouluttajana, käsikirjoittajana ja tutorina kymmenisen vuotta sitten. On ollut kiinnostavaa seurata verkkokoulutusten kehitystä, joka mielestäni vasta ihan viime aikoina on ottanut isomman harppauksen eteenpäin. Verkkokurssit alkoivat hyvin koulumaisista pitkiin teksteihin perustuvista raskaista kursseista ja kehittyivät vähitellen sellaisiksi oppimiskokonaisuuksiksi, jossa mietitään aidosti osallistujan näkökulmaa ja oppimisprosessia.
Vanhoille kursseille osallistuneet ja mielikuvansa verkko-opiskelusta niiden kautta luoneet ovatkin nykyisin hyvin hämmästyneitä verkko-opiskelun mahdollisuuksista. Palaute on ollut monesti laatuaan "Epäilytti vähän osallistua kurssille, mutta tämähän olikin innostavaa ja käytännönläheistä". Lisäksi kursseilla syntyy yllättävän paljon aitoa keskustelua ja vuorovaikutusta.
Nykyisin pienellä paikkakunnalla asuvana näen myös sen arvon mikä saadaan siitä että verkkokoulutusten avulla pystytään turvaamaan koulutuksen saatavuus myös pienemmille paikkakunnille ja niille alueille, joilla koulutusta ei muutoin ole. Verkkokoulutuksia lisäämällä luodaan tasapuolisuutta kouluttautumismahdollisuuksiin sekä lisätään pienempien kuntien mahdollisuuksia kehittää toimintaansa koulutuksen keinoin.
Osallistumalla verkkokoulutukseen pystytään säästämään myös työaikaa ja kustannuksia. Nykyaikaiset verkkokoulutusvälineet mahdollistavat sen, että henkilö voi kouluttautua itselleen sopivimmalla hetkellä mihin tahansa aikaan ja mistä tahansa paikasta joko omalla koneella, tabletilla tai älypuhelimella. Erityisen positiivinen tunne verkkokoulutuksesta tuli, kun kävin viime keväänä New Yorkissa poikani kanssa. Hän nukahti jet lagin vuoksi joka päivä kahdeksan aikaan illasta ja mikäpä olisi parempi tapa viettää aikaa pilvenpiirtäjän ikkunalaudalla maailman hienointa kaupunkia(kirjoittajan subjetiivinen mielipide)katsellen kuin verkkokurssien tutoroinnit 😉 Sanoisinpa, että verkkokoulutus toimii kätevästi molemmin päin – kouluttajalla ja koulutettavalla. Myöskään aitoa ihmiskontaktia ja vuorovaikutusta menettämättä.

LUE MYÖS