Verkkokurssit ovat tulleet jäädäkseen

Etäkoulutukset ovat lisääntyneet todella paljon korona-aikaan. Webinaareja meillä on ennenkin ollut paljon ja niiden suosio on kasvanut Suomessa. Osallistuja ilmoittautuu webinaariin, saa linkin koulutukseen ja liittyy mukaan. Se on tehty todella helpoksi osallistujalle. Myös verkkokurssit ovat kätevä tapa kouluttautua webinaarien lisäksi. Osallistuja ilmoittautuu verkkokurssille, saa tunnukset ja voi alkaa suorittamaan kurssia täysin omassa tahdissa. Verkkokurssien joustavuus on varmasti yksi syy, miksi ne ovat tulleet jäädäkseen.

Verkkokurssit olivat meille vielä vuosi sitten kysymysmerkki. Kun verkkokurssit olivat uusi asia (ainakin Suomessa), niiden suosio oli suurta. Webinaarien yleistyttyä verkkokurssit kuitenkin alkoivat väistymään. Riippuu varmasti myös opiskeltavasta aiheesta, mikä tapa kouluttautua on kätevin ja järkevin. Me kuitenkin päätimme alkaa jälleen uskomaan verkkokursseihin. Ja se kannatti, sillä verkkokursseillamme on ollut mukavasti osallistujia ja palaute on ollut positiivista.

 

Miksi verkkokurssit ovat käteviä?
– Voit opiskella juuri silloin kuin itse ehdit parhaiten. Verkkokurssilla et ole sidottuna aikatauluihin tai tiettyyn paikkaan.
– Voit palata verkkokurssin sisältöön niin usein kuin haluat ja palata tarvittaessa haastaviin aiheisiin.
– Verkkokursseilla saat aiheesta kaikista ajankohtaisimman tiedon ja pitkäkestoisia verkkokursseja päivitetään.
– Asiat on palasteltu verkkokurssilla loogisiin osiin ja pystyt ottamaan ne pala kerrallaan haltuun.
– Oppimistehtävien avulla pystyt jäsentämään oppimaasi.

Koronan myötä meidänkin piti alkaa miettimään koulutuksiamme uudelleen. Vaikka meillä onkin pitkä perinne webinaarien järjestämisessä, tarvitaan muitakin vaihtoehtoja rinnalle. On eri tavoin oppivia ja ajattelevia ihmisiä. Joillekin sopii tehokas webinaari ja toiselle siinä puolestaan ei ole riittävää ihmiskontaktia tai keskustelua. Viimevuosina monimuotoiset opinnot ovat kasvattaneet suosiotaan ja myös verkkokurssialustat ovat kehittyneet nopeasti uusien tarpeiden myötä. Interaktiiviset videot, keskustelut, tehtävät ja podcastit rytmittävät opiskelua tuoden mielekästä vaihtelua puurtamiseen.

Olemme kehittäneet ja kehittämässä tyypillisimmistä lähikoulutuksena / tilauskoulutuksena toteutuneista koulutuksistamme verkkokursseja. Me päätimme uskoa, että verkkokurssit tekevät myös meidän alallamme uuden tulemisen. Tavataan toisiamme etänä ja pohditaan pitkäjänteisemmin yhdessä meitä kiinnostavia asioita. Mikä sen hedelmällisempi tapa opiskella ja pysähtyä hetkeksi. Olemme muuttaneet monia aiheitamme webinaareista verkkokursseiksi. Ja suunnittelemme koko ajan uusia verkkokursseja. Meitä kiinnostaa myös teidän mielipiteenne siitä, mitä te haluaisitte opiskella verkkokurssina?

 

1.6. starttaa jälleen verkkokursseja!
Tutustu koko ajan kasvavaan verkkokurssitarjontaamme täällä.

Emma Andersson & Henna Koskelainen

LUE MYÖS