Viranhaltijasta yrittäjäksi

Kohta ensimmäinen vuosi yrittäjänä takana. Alan ymmärtää sitä keskustelua mitä yrittäjyydestä ja hallinnollisen taakan keventämisestä ja verottamisesta käydään. Mutta kaikesta siitä huolimatta elämäni parhaisiin päätöksiin kuuluu päätös alkaa yrittäjäksi.
Kuvittelin, että ihmiselle, jolle kunnat ja hyvä hallinto on työn tärkein sisältö, ei sopisi yrittäjyys. Olin pahasti väärässä. Yrittäjänä voin itse asiassa keskittyä työssäni juuri siihen, mikä oikeasti kiinnostaa. Jokainen on hyvä jossakin. Pienellä vaivannäöllä olen pystynyt organisoimaan toimintaani niin, että pystyn keskittymään siihen mitä itse osaan ja ostan muualta sen mitä en osaa niin hyvin.
Keskustelu työelämän murroksesta ja työpaikkojen muuttumisesta verkostojen suuntaan on lisääntynyt. Verkostoitumalla, yhteistyöllä ja oikeisiin ihmisiin tutustumalla voikin saada yrityksen toimimaan ilman turhaa byrokratiaa ja ikään kuin "huomaamatta".
Olen yrittänyt etsiä hyvää hallintoa ja vastausta siihen mitä on hyvä hallinto jo yli 15 vuoden ajan. Olen kuvitellut, että lainsäädäntö, julkinen hallinto ja tiukka johtajuus olisi lähellä ”oikeaa vastausta”. Täysin ajatusteni vastaisesti se vaikuttaa kuitenkin löytyneen yrittäjyydestä ja ihmisestä itsestään. Seuraavien vuosien tavoite onkin, miten tätä keksimääni tietoa hyödynnän 🙂

LUE MYÖS